AaB mod FC København i superligaen


Aab mod FCK i SuperligaenI den forgangne weekend startede en ny sæson i Superligaen. Og derfor havde jeg taget tur til Aalborg Stadion, for at tage billeder af FCK’s første kamp i sæsonen mod AaB. Jeg har nemlig valgt at fortsætte med at tage billeder for FCK’s fanklub til deres udebanekampe i Jylland. Og da FCK skal spille i Champions League i denne sæson, så er der en mulighed for, at jeg kan komme til at fotografere til en af deres kampe i Champions League.

Det var min første tur til Aalborg Stadion. Kampen startede kl. 19 hvor solen var lav på himlen, og da jeg tager billeder for fanklubben, så holder jeg mig altid i nærheden af fansene i starten af kampen. Det betød at jeg skulle tage billeder af kampen i modlys. Det har jeg ikke prøvet før, men jeg ved det kan give flotte billeder.

Med så skiftende lysforhold, hvor spilleren på det ene tidspunkt er i skygge og det næste øjeblik er han i fuld sol, er det altså en fordel at have en Canon 1D kamera. På mit Canon 1D mk4 kan jeg indstille nogle grænser som kameraet skal holde sig indenfor med hensyn til ISO, lukketid og blænde. Så skyder jeg enten med lukkertids eller blændeprioritering med auto ISO, og sætter en øvre grænse for lukkertiden og blænden, dermed kan kameraet blot ændre ISO’en op og ned. ISO’en kan jeg også sætte en grænse for.

På søndag er jeg klar igen i Herning, når FCK møder FC Midtjylland.

Se billederne i galleriet herunder.

Discover more from Allan Høgholm

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading