Aarhus Strobist på Crazy Daizy

For tredje gang var jeg afsted på tur med Aarhus Strobist. Denne gang havde vi været så heldige, at få adgang på Crazy Daizy i Randers. Det var en DJ, som gerne ville have taget nogle billeder. DJ’en er DJ Flyver (altså flyver på dansk). Sammen med DJ’en var der også 3 kvindelig modeller, Nina, Sabine og Marianne. Jeg fik dog kun taget billeder af Nina, DJ’en og til sidst Sabina. Jeg har længe gerne villet en tur på et diskotek eller ligende, da de ofte har nogle ret fede indretninger. Crazy Daizy har også flere interessante indretninger, så det er muligt at få nogle meget forskellige opstillinger. Vi havde også fået af vide, at vi kunne bruge diskoteks lyset og røgkanonen. Lyset gjorde jeg brug af et par gange, men jeg nåede ikke at bruge røgkanonen, men måske det bliver til det en anden gang.

En ting som jeg fandt ud af på denne tur er, at selvom man tror alt ens udstyr er fuldt opladet, så skal man lige tjekke efter. Jeg endte med kun at have en ud af tre Elinchrom Skyport receivers som virkede, da de andre var løbet tør for strøm. Så den første del af aftenen, måtte jeg nøjes med kun en flash lampe. Senere på aftenen var jeg så heldig, at jeg kunne låne en receiver af en af de andre fotografer. Fremover tror jeg derfor, at jeg vil have købt mig en ekstra receiver, så jeg ikke løber ind i dette problem igen. Problemet opstod fordi jeg sidste brugte receiverne i august måned og så har jeg ikke brugt dem siden.

Det øverste billeder hertil højre, er af modellen Nina, som har stået model flere gange, hvilket man godt kunne mærke. Hun havde nemlig godt styr på sine poseringer og bemærkede også, at hun var lidt mørk på den ene side af ansigtet, hvilket skyldtes at jeg kun havde en flash at bruge. Jeg har forsøgt at bruge puderne og lyset på tapetet i baggrunden, men i sidste ende er det nok Nina, som trækker billedet op. Indstillingerne på billedet er ISO200, f/2.8 og 1/50 sekund. Flashen er placeret i en Westcott softbox, til kameraets venstre side i en boomarm.

Det næste billede af DJ’ Flyver, som også hedder Peter. Peter forslog selv at bruge dette gitter afspærring som baggrund, og det giver en lækker og lidt rå stil. Dette har jeg yderligere underbygget ved at gøre hjørnerne lidt mørkere i redigeringen. Ved denne opstilling gjorde jeg brug af to flashes, ellers var Peter blevet meget mørk i venstre side af ansigt, ligesom baggrunden. Indstillingerne på billedet er ISO200, f/3.5 og 1/50 sekund. Flashen er denne gang placeret til højre for kameraet i min Lastolite softbox, den ekstra flash er placeret til venstre for kameraet og monteret med en Honl snoot, for ikke at sprede lyset for meget.

Sidste billede bliver så af Sabine, hvor jeg fandt et indrammet lærred med noget rødt lys. Min tanke var egentlig at bruge rammen og lærredet i billedet, men det endte med kun at blive lærredet og det røde lys. Det gav lidt udfordringer at få nok lys på Sabine, uden at lyset også ramte den røde bagvæg. Hvis min flash lampe ramte bagvæggen, blev den røde farve nemlig mindre tydelig. Indstillingerne på billedet er ISO200, f/3.5 og 1/50 sekund. Den ene flash er monteret i Lastolite softbox til venstre for kameraet og den anden til højre for kameraet bagved Sabine, med en snoot, så det rammer hendes hår.

Alle billederne er taget med en Canon 5D mk2, som jeg havde få lov at låne til lejligheden. Klik evt. på billederne i højre side, for at komme direkte til de store billeder i galleriet.

Modellerne er Nina Kastrup Steffensen, Peter Jeppesen og Sabine Kusk Simonsen

2010_12_14_Strobist_Aarhus_Nina_005.jpg2010_12_14_Strobist_Aarhus_Nina_018.jpg2010_12_14_Strobist_Aarhus_Nina_020.jpg2010_12_14_Strobist_Aarhus_Nina_034.jpg2010_12_14_Strobist_Aarhus_Peter_014.jpg2010_12_14_Strobist_Aarhus_Peter_018.jpg2010_12_14_Strobist_Aarhus_Peter_022.jpg2010_12_14_Strobist_Aarhus_Sabine_021.jpg

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*