Året der gik 2012

Godt nytår

Godt nytår

Så er der gået endnu et år som fotograf i Århus. Og lige som de forrige år vil jeg kigge lidt tilbage på året der gik og frem mod det kommende år. Jeg vil blandt andet komme ind på bryllupper, babyer, sport, rejse, koncerter, kurser, workshop, hjemmesiden og andre betalings opgaver.

Det har været endnu et spændende og travlt år. Jeg må dog også efterhånden indse, at jeg skal til at prioritere hvilke opgaver jeg tager, og på et tidspunkt må jeg nok også fravælge nogle af mine frivillig opgaver som Spot Festivalen og Skanderborg Festivalen.  Det vil jeg gøre, for at fokusere på mine hovedområder, og for at have tid til også at slappe af engang imellem. Jeg skal også huske, at fotografering også er en hobby for mig.

Bryllupper

I 2011 havde jeg kun et enkelt bryllup i november måned, og i 2012 har jeg haft fem styk. Den første i april måned og den sidste her i oktober måned. Det seneste bryllup var på et flot slot i Nordjylland. Mit håb for 2013 er, at jeg kan have lige så mange bryllupper og gerne et par ekstra. Jeg har allerede booket de første bryllupper i maj måned.

Rikke og Niels-Jacobs bryllup

Rikke og Niels-Jacobs bryllup

Det var været lige fra halvanden times portræt fotografering, til omkring ti timers fotografering afsluttende med brudevalsen  Jeg har hele året afleveret billederne på dvd’er i en mappe. Derudover har jeg fremkaldt en serie billeder i sort\hvid, som viser et forløb af dagen.

Jeg har planer om at lave en selvstændig hjemmeside omkring mit bryllups fotografering, for at kunne give flere oplysninger til evt. kunder. Der vil også være plads til flere bryllups billeder. Der går dog lige lidt tid, før det er klar, da jeg godt vil have så optimal en side som mulig.

Babyer og børn

Jeg har taget færre billeder af babyer og børn i år end sidste år, og en af grundene til det er, at jeg har manglet et fast sted at opstille mit studie udstyr. Men jeg har taget billeder af et par babyer og knap en håndfuld børn. Nogle af billederne har været brugt som julegave ved jeg.

Sport

Jeg har endnu engang haft opgaven hos Bakken Bears med at tage billeder under basketball kampene. I sidste sæson var jeg afsted til 24 kampe. Pt. ligger Bakken Bears nummer to. Derudover skal de spille pokalfinalen i starten af januar måned. I forbindelse med mit sponsorat for Bakken Bears, så har jeg fået adgang til deres Bears+ netværksmøde, hvor en gruppe virksomheder mødes ca. en gang i måned tidlig om morgenen, for at lære hinanden bedre at kende og lave forretning med hinanden.

Danmarks Motor Unions Motorbladet

Danmarks Motor Unions Motorbladet

Jeg har også været afsted for Danmarks Motor Union, blandt andet til flere afdelinger af DM i Motocross og DM i BMX i Bjerringbro. Jeg har også haft nogle special opgaver for dem, blandt andet til flere award shows i København og en portræt fotografering med OL deltageren i BMX Morten Therkildsen, som også blev årets BMX kører.

Derudover er jeg blevet fotograf for FCK’s fanklub til udekampene her i Jylland. Billederne bliver brugt i deres medlemsblad, hvor de blandt andet havde brugt et af mine billeder på forsiden af seneste blad.

2012 var også året hvor Giro d’Italia passerede forbi Danmark. I alt blev det til en enkeltstart og to etaper. Jeg var afsted til etaperne i Herning og Horsens.

Derudover har jeg været til Yonex Denmark Open i Odense (billederne kommer snart op), Post Danmark Rundt i cykling (billederne kommer snart op), Classic Race i Århus, Danmarks Mesterskaberne i enkeltstart og Dragracing i Thisted.

Rejser

Det er ikke blevet til så mange rejser i år, faktisk slet ingen. Grunden til det er, at jeg var ved at overveje at tage til Rwanda og se bjerggorillaer hertil marts. Men turen endte med at blive så dyrt, at jeg skulle spare op rigtig længe. Derfor ændrede jeg min plan, til at tage på nogle småture rundt i Danmark og måske til vores nabolande, blandet andet i min sommerferie. Men jeg har bestilt en tur til Sydafrika til Kruger National Park, med samme private arrangør, som jeg var afsted med forrige år. Det bliver til sommer, og jeg skal være afsted ca. 15 dage, og jeg glæder mig.

Leonard Cohen i Aalborg

Leonard Cohen i Aalborg

Koncert fotografering

Som de forgående år har jeg været frivillig hjælper på Skanderborg Festivalen og på Spot Festivalen. Selvom det kræver en uges ferie at komme på Skanderborg Festivalen, så kan jeg simpelthen ikke undvære det. Det er fem dage med fuld knald på og en masse glade mennesker. Der er et super godt sammenhold blandt os fotografer, og man får man masse udfordringer på de fem dage.

Jeg er også blevet fotograf hos Gaffa, hvor jeg har taget billeder til en håndfuld koncerter, som de har brugt på deres hjemmeside.

Jeg var også til min første koncert med en international stjerne, uden at det var igennem et medie eller ligende. Det var til koncerten med Leonard Cohen i sommers.

Andre betalingsopgaver

I forhold til sidste år, så mistede jeg en større kunde, som egentlig lagde over en tredjedel af min omsætning, men med pga. stigningen i antallet af bryllups opgaver, så får jeg en lille stigning i min omsætning. Jeg havde egentlig håbet på en større stigning, men det må så blive til næste år.

Men ellers har jeg taget billeder af en tryllekunstner, carporte, træningsudstyr og et par fester.

Bryllupsworkshop med Mark Trustrup

Bryllupsworkshop med Mark Trustrup

Kurser og workshop

Jeg vil altid gerne forbedre mig som fotograf. Og en måde at gøre det på, er ved at deltage i kurser og workshop. I 2012 har jeg deltog jeg i et tre dages lyskursus på Medieskolerne i Viborg, det er dem som uddanner fagfotografer i Danmark. Jeg var også i København til en bryllups workshop med Mark Trustrup. Begge var rigtig gode, og jeg har virkelig kunnet bruge det siden. I det nye år, vil jeg også være på udkig efter interessant kursur, måske også i udlandet.

Jeg har også selv afholdt et par workshop i fotoklubben ISO8000. Det har blandt andet været Lightroom, lyslægning, studie fotografering og seneste et kursus for foto begyndere.

Facebook grupper

Jeg har oprettet to gruppe på Facebook, den ene hedder Foto begynder, og er som navnet antyder for begyndere indenfor fotografering. Gruppen har pt. 205 medlemmer. Den anden gruppe er Sportsfotografer DK, hvor jeg har prøvet at samle fotografer med interesse for sport. Gruppen har pt. 114 medlemmer. Hvis nogle af grupperne har interesse for jer, så tilmeld jer gerne.

Ice Cube på Smukfest

Ice Cube på Smukfest

Hjemmesiden

Jeg har haft visse udfordringer med hastigheden på min hjemmeside i løbet af det sidste år. Jeg fik på et tidspunkt meldinger om, at det tog næsten et minut af loade siden. Det blev jeg selvfølgelig nødt til at reagere på og jeg satte min udbyder Surftown til at undersøge problemet. Det viste sig, at De havde lavet nogle begrænsninger på min hjemmeside, fordi jeg brugte for mange ressourcer. Jeg fik derfor et godt tilbud om at skifte til et erhvervs abonnement, hvor jeg har større garanti for at hjemmeside er kørende og flere ressourcer til at afvikle siden.

Derudover har jeg selv lavet flere optimeringer på hjemmeside. Blandt andet med caching af siderne, begrænse størrelserne på billederne og fjernet elementer fra siden, som jeg kunne se kørte langsomt.

På bloggen fik jeg oprettet 113 indlæg i løbet af året, dog kom de fleste i første halvår. Jeg har haft lidt travlt med bryllups opgaver, så jeg har måttet prioritere disse opgaver frem for hjemmesiden. Det er ikke fordi jeg har manglet noget at vise frem.

Det kommende år

Mit helt store ønske for 2013 bliver at få fast adgang til et studie, enten ved at finde mit eget sted eller ved at dele med nogle andre. Min lejlighed er pt. fyldt med studieudstyr, og det kunne være rart at få det flyttet ud. Men det kunne også være rart, at mit studie udstyr hele tiden er stillet op, så jeg hurtigt kan lave en aftale om fotografering.

Jeg kunne godt tænke mig yderligere et par bryllupper det kommende år. Og hvis jeg får fast adgang til et studie, vil jeg godt tage nogle flere portræt billede og gerne produkt fotografering til reklamer eller ligende.

Godt nytår

Godt nytår til jer alle sammen, og mange tak for det gamle år.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*