Året der gik 2013

Real Madrid mod FCK i Champions League, 2013Så er vi endnu engang kommet til den dag på året, hvor det er tid til at se tilbage. Hvordan er det gået som fotograf her i Århus.

Jeg havde vist en plan i starten af året, at 2013 ikke skulle være helt så travlt. Men det lykkedes ikke helt. Det startede allerede i maj med tre bryllupper i træk, derefter Skanderborg Festivalen, en tur til Sydafrika. Og i efteråret har jeg været på flere småture rundt i Europa.

Jeg har faktisk haft så travlt, at jeg slet ikke har fået lagt mine billeder fra safaritur til Sydafrika på siden, og flere andre indlæg, som blot ligger og venter.

Pernille og Tommys bryllup

Bryllupper

Jeg har haft en håndfuld bryllupper i år. I maj og juni havde jeg f.eks. tre bryllupper tre weekender i træk. Derudover havde jeg det første bryllup, hvor jeg var med til forberedelsen af bruden og indtil brudevalsen, lidt over 12 timers fotografering. Jeg har også lavet min første bryllupsbog, som brudeparret blev meget glade for.

Jeg arbejder pt. på at lave en ny side kun til mine bryllups billeder, så jeg kan vise flere billeder, fortælle mere om min bryllups fotografering og ligende. Jeg håber at kunne offentliggøre den indenfor et par måneder.

Chen Long at Yonex Denmark Open 2013Andre betalingsopgaver

Af lidt andre store opgaver har jeg har blandt andet været på Hot Buns i Mejlgade i Århus inden de åbnede, for at tage billeder af pigerne og af maden. Og før jul var jeg igen afsted, for at tage lidt flere  billeder.

Jeg fotograferede fire dage under Denmark Open i badminton i Odense, hvor jeg skulle tage stemnings billeder. Blandt andet blev det til billede af Chen Long hertil højre.

Jeg var forbi Performers House i Silkeborg, for at tage billeder af deres studerende til en brochure om skolen.

Jeg har solgt et iPhone billeder til Ekstra Bladet. Jeg har taget portræt billeder til Dansk Rock Samråd (ROSA). Og en masse andre småopgaver.

FirmatøjSelskabet og økonomien

Jeg har haft en lille fremgang på 10% i min omsætning siden sidste år. Og ligesom de tidligere år, så er nogle opgaver røget fra, men nye er kommet til.

Jeg fik desværre ikke fundet et lokale til studie. Jeg var ude og kigge på et, men det var alt for stort, men planen var at vi så skulle have været 4-5 fotografer omkring det. Men det ville blive en lidt stor administrativ opgave, at skulle håndtere det.

Jeg har fået lavet firmatøj, med brodering og tryk. Nogle skjorter og polo-shirts.

Safari in Kruger National Park - Satara Rest Camp, Kruger National Park, South Africa, 2013Rejser

Selvom jeg har skrevet om rejserne med FCK og Bakken Bears under sport, så har jeg også været 15 dage i Sydafrika på safari i Kruger National Parken. Jeg har blot haft så travlt at jeg endnu ikke har fået billederne lagt frem. Men jeg håber engang efter nytår at kunne fremvise dem.

Derudover var jeg også en tur i Skotland med fotoklubben ISO8000. Vi var 11 medlemmer afsted i 5 dage. En rigtig hyggelig tur, hvor det var fuldt lovligt at bruge lang tid til at tage billeder.

FCK mod Sønderjyske, og GuldfestSport

Når det kommer til sport, så har det været et interessant år. Jeg har været i Real Madrid og Torino med FCK’s fanklub, for at tage billeder under deres Champions League opgør på udebane. Helt klart to af mine største foto oplevelser i år. Jeg var også i parken, da FCK vandt guldmedaljerne før sommerferien, som var det som gav dem adgang til Champions League i denne sæson.

Bakken Bears mod Team FOG Næstved i Canal Digital LigaenJeg har været med Bakken Bears i Amsterdam, da de spillede udebanekamp mod ZZ Leiden i EuroChallenge. De er faktisk gået videre, og skal spille yderligere 6 kampe i top 16. De ender med et tæt program af kampe i denne sæson.

I juni blev der i Århus afholdt KMD Challenge i triathlon, hvor jeg også var med. Sidst jeg var afsted til en triathlonløb, var da jeg var i Nice til Ironman. I 2014 bliver triathlon løbet i Århus en Ironman, men dog stadig kun en halv.

Cykelløbet i Hadsten fik også et besøg af mig i sommers. Det var første gang jeg var forbi deroppe.

Flere af mine basket billeder er blevet brugt på den nye side om basket Basketnation.dk, tag et kig forbi.

Grøn Koncert Århus 2013.Koncert fotografering

Jeg har fortsat som fotograf for Gaffa i 2013, og været afsted til 19 forskellige koncerter, blandt andet Tommy Cash, Volbeat, Vinnie Who, Quadron, Marie Key, Allan Olsen med damer, Povl Dissing og Benny Andersen, Medina, og flere andre. Jeg var også afsted for at følge Turboweekend før, under og efter deres intim koncert i Scandic City Hotel, en rigtig fed koncert.

Igen i år har jeg fotograferet på Skanderborg Festivalen, Spot Festivalen og Grøn Koncert. Og det gør jeg nok også i 2014. Selvom det kan være nogle hårde dage, hvor der er meget at se til. Så får jeg også en masse oplevelser, både med koncerterne, men også med de andre fotografer og journalister som hjælper til.

Allan Hoeholm visitkortDet kommende år

Jeg håber på en masse spændende opgaver, både med bryllupper, portrætter og virksomhedsopgaver. Jeg har allerede et par opgaver i løbet af året, som jeg er ved at være booket til. Det første bryllup mangler stadig at blive booket, men mon ikke det kommer.

Mit håb er at kunne finde et lokale til at have fast studie. Jeg har kig på et lokale, men skal have forespurgt om en pris. Jeg vil godt have et lokale indenfor Århus, med omkring 80-100 kvm med omkring 3,5 meter til loftet. Det vil nok blive noget med at dele det med en eller to andre fotografer, for at det ikke skal blive for dyrt.

Allerede første weekend i januar tager jeg en smut til Helgoland, for at tage billeder af babysæler, som jeg tidligere har været. Derudover har jeg ikke planlagt nogle fotorejser, men jeg har et par overvejelser.

Godt nytår

Godt nytår til jer alle sammen, og mange tak for det gamle år.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*