Billeder fra en tur i skoven med ISO8000

Fototur med ISO8000, Aarhus, 2014I lørdags var jeg en tur i skoven omkring Tivoli Friheden med fotoklubben ISO8000. Det var en lidt spontan tur, som jeg satte op et par dage forinden. Grunden til turen var at jeg nogle uger tidligere havde haft en aften i fotoklubben, hvor jeg skulle fortælle begyndere, indenfor fotografering, omkring hvordan de blev bedre til at indstille deres kamera.

På aftenen havde jeg fortalt om de mange indstillinger og muligheder på et spejlrefleks kamera, og givet nogle fif til best practice. Turen i skoven skulle derfor være en mere praktisk fortsættelse.

Jeg havde egentlig ikke de store forventninger om nogle brugbare billeder fra skoven, men da vi kom til en af søerne med en flok måger, fik jeg lyst til at lege med lang lukketid når mågerne var i luften. Jeg brugte en lukketid mellem 1/40 – 1/50 sekund, hvor jeg måske normalt ville have brugt en lukketid på 1/400 – 1/800 sekund for at fastfryse fuglen. På grund af den lange lukketid havde jeg også mange fejlskud, fordi jeg ikke fik fulgt mågen rigtig i luften.

Det er ikke kun med måger eller fugle, at jeg kan bruge denne teknik. Det er også i forbindelse med sport, f.eks. motorsport, men jeg har dog ikke tidligere brugt så lang en lukketid, men det skal forsøges lidt fremover.

Se billederne i galleriet herunder

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*