Børne og baby portrætter

Mine først børne og baby billeder, skulle tages af min fætters lille datter, min kusines to piger og en tidligere arbejdskollega to drenge. Der i blandt var også to babyer på ca. 5-6 måneder. Jeg har tidligt omtalt mit indkøbte studie udstyr, hvilket skulle stå sin første prøve under disse fotograferinger. Billederne skulle bruges i julegaver, derfor kommer de først på hjemmesiden nu. Da fotograferingen foregår oppe på mit arbejde, så havde jeg ikke adgang til så megen udstyr, så jeg havde bedt dem om at tage nogle småting med, som kunne bruges. 

Alle billederne er taget op imod et hvidt papir baggrund, med to 300watts studie lamper lysende fra hver side. Baggrunds lamperne er indstillet så baggrund bliver helt udbrændt. Som hovedlys brugte jeg en 600watt lampe med en 100cm Octabox monteret, den skulle give noget blødt lys på modellerne. Inden fotografering havde jeg købt et lammeskind og nogle håndklæder i forskellige farver, som jeg havde planer om at bruge til babyerne. Lammeskindet fik jeg brugt med begge babyer, hvor det vist også blev lidt fugtigt pga. savl, men det kan jo ikke undgåes og skindet kan også vaskes.

Baby billederne har jeg taget på den måde, at babyerne er blevet placeret på baggrunds papiret på f.eks. lammeskindet. Derefter har jeg lagt på gulvet og sammen med forældrene prøvet at få børnene til at smile, grine eller lave nogle ansigts udtryk, så er det egentlig bare med at være hurtig og fange øjeblikket.

Jeg har også en sort baggrund, men med mit nuværende setup, så tager det lidt tid at udskifte, da jeg kun kan have en rulle papir på stativet af gangen. Men ellers ville jeg godt have haft en blanding af billeder, med hvid og sort baggrund. Når jeg er ude efter billeder med helt hvid baggrund, så bruger jeg to af studie lamperne på baggrund og dermed kun en enkelt på modellen. Men hvis jeg bruger den sorte baggrund, så kan jeg bruge to lamper på modellen.

 

Flickr_albumid=72157625575174313

Flickr_albumid=72157625575172543

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*