Canon 7D vs. Canon 5D mk2

 

I april måned købte jeg et Canon 5D mkII brugt til lige over 10.000kr. Dette kamera købte jeg for at have et ekstra kamera, blandt andet til koncert, bryllupper, og en fotosafari til Afrika. Mit valg faldt på Canon 5D mkII da jeg godt ville have et kamera, som mere var lavet til at bruge til studie billeder, da det har en højere opløsning og har en lidt højere billede kvalitet. Allerhelst ville jeg have ventet på Canon 5D mk3, men jeg vurderede at det ville tage længere tid før det kom på markedet, end jeg kunne vente. Dette indlæg vil jeg bruge på at forklare nogle af de forskellige, som jeg ser på en Canon 7D og Canon 5D mk2. Jeg syntes nemlig der er store forskellige på flere punkter.

Canon EOS 7D er et robust all-round kamera, som er godt til for sport, natur og generelt hvor det går lidt stærtk. Det har en god vejrforsegling og kan tage 8 billeder pr. sekund. Opløsningen er på 18megapixel. Det har en crop-faktor på 1.6, hvilket betyder at hvis du sætter et 100mm objektiv på kameraet, så får du billeder ud, som om objektivet var 160mm, det har både sine fordele og ulemper. Hvis man gerne vil tæt på, er det fedt med crop-faktoren, men hvis man gerne vil have meget vidvinkel, så skal man købe specielle vidvinkel objektiver, som er lavet til crop kameraer.

Canon EOS 5D mkII er også et robust kamera, men med mindre vejrforsegling end 7D, men burde godt kunne klare lidt vand. Det kan tage 3.9 billeder pr. sekund. Opløsningen er på 21.1 megapixel. Kameraet er full-frame, så en 100mm objektiv bliver 100mm på dette kamera. Full-frame er en fordel, hvis man gerne vil have meget vidvinkel. Kameraet er nok mere lavet til at tage billeder af stillestående ting, f.eks. i studie eller landskab. Det kan skam også bruges til sport og natur fotografering, men det fokusere måske ikke helt så hurtigt som en 7D eller 1D gør. 5D mkII skulle have en lidt bedre kontrast og farve gengivning end 7D, men det er ikke noget, som jeg har lagt specielt mærke til og ikke noget, som ikke kan ændres i en hurtig redigering.

Nu har jeg brugt 7D’eren i ca. halvanden år og 5D’eren i ca. et halvt år og siden jeg købte kameraet, har jeg faktisk brugt 5D’eren mest, medmindre det har været sport jeg har fotograferet. Når jeg kigger på billederne, så syntes jeg det ser ud til, at 5D fokusere mere præcist. Så hvis jeg gerne vil have fokus på et meget lille punkt, så kan 7D’eren til tider have problemer. Hvis jeg sammenligner studie billeder taget med hvert kamera, så er 5D’eren en anelse mere skarpt ved 100%, faktisk mere end jeg havde regnet med, da jeg købte kameraet. Ved fokusering i svagt belysning, syntes jeg at 5D’eren er hurtigere til at fokusere, og mere præcist. Med 7D’eren har fokus et par gange drillet mig, når der er meget lidt lys, det vil sige at fokus kører meget frem og tilbage. På min netop overståede tur til Afrika var 7D og 5D dog en rigtig god combo. Hvis jeg havde min Canon 500mm monteret på 5D’eren og manglede en længere brændevidde, så skiftede jeg blot til 7D’eren. Jeg endte dog med at bruge 500mm’eren mest på 5D’eren, da jeg ellers ofte kom for tæt på.

Hvilket kamera I skal vælge af disse er svært at rådgive om, men hvis I skal bruge det meget udendørs, til sport og dyrefotografering, så vil jeg nok vælge et 7D, for at få flere billeder pr. sekund. Hvis det mere at stillestående ting, som mennesker, planter og landskaber, så vil jeg nok vælge en 5D mkII. Men begge kamera kan uden problemer bruges til begge. Jeg har set sportsfotografer kun bruge 5D mkII.

Hvis I har nogle input, så kom gerne med dem i kommentarfeltet herunder.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*