Forår ved Værnenge med Stor kobbersneppe

Forår ved Værnenge

Nu er foråret lige op over ved Værnenge ved Skjern, og dermed mere liv i skovene og ved vandet. Det ser jeg meget frem til. Det betyder travlhed for naturfotograferne, som vil stå tidligt op for at følge dyrene når de vågner, og for at udnytte det gode lys, som er de første par timer af dagen. Så vidt det er muligt, så vil jeg også tage afsted et par gange, men der kan være andre ting, som gør at det desværre ikke er muligt.

Et af de steder hvor jeg var sidste år, og som jeg meget gerne vil tilbage til er Værnenge, som ligger ved Ringkøbing fjord i Vestjylland. Jeg har tidligere vist nogle billeder derfra, men jeg har stadig nogle billeder, som jeg ikke har vist, og det er faktisk de bedste billeder jeg fik taget derude. Billederne er taget en eftermiddag, og det var en lidt spontan tur med en anden fotograf.

Når det bliver forår trækker flokke af fugle nordpå fra Afrika og det sydlige europa, videre op igennem Europa og Danmark. På vejen op igennem Danmark til ynglepladserne gør de blandt andet hold ved Vadehavet og ved Værnenge, for at få noget at spise. Nogle af fuglene bliver i Værnenge for at yngle, det er blandt andet Stor kobbersneppe, Rødben, Brushane og flere andre. Til turen havde jeg fået købt noget nyt udstyr, som er rigtig godt at bruge ved Værnenge, hvis man gerne vil tage billeder af fuglene i deres højde. Det var en Hilmer & Koch groud pod, som jeg skrev om i dette indlæg.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*