Fugle på Helgoland

20091212-Saelsafari-til-Helgoland_0308Under min tur til Helgoland i januar blev der også gode muligheder for at tage billeder af fuglene. Som tidligere nævnt så var fuglefjeldet til vores store overraskelse helt tømt for fugle i år, så vi måtte nøjes med de forskellige småfugle på stranden, som jeg også fik billeder af sidste år. Det blev til billeder af svaner, strandskade, stor præstekrave, strandløber og en enkelt sortgrå ryle. Jeg håber en dag igen at vende tilbage til Helgoland, for at få nogle billeder af fuglefjeldet med den normale antal af fugle.

Da vi kom ned på stranden den første dag, hvor vi havde 1,5 times fotografering i sollys inden færgefarten blev indstillet, var det egentlig sælerne, som jeg ville tage billeder af. Men da jeg så 3-4 svaner ligger på stranden, mens jeg havde solen i ryggen, så valgte jeg at forsøge mig med svanerne først. Jeg har ikke tidligere fået nogle brugbare billeder af svaner, da de næsten altid har været for langt væk eller flyver væk. Jeg smed mig på maven og bevægede mig tættere på. Efterhånden som jeg kom tættere på, tog jeg nogle billeder ind imellem, så hvis svanerne fløj, så havde jeg havde fået nogle billeder. De blev dog liggende indtil jeg havde de billeder som jeg ønskede og da var jeg vel omkring 10meter fra den lille flok, og det var nok til, at en af svanerne fyldt billedet med min 300mm monteret på kameraet. Et af billeder kan ses hertil højre, og nederst i bunden er det sandfygningen, som giver et lidt diset udseende.

20091210-Saelsafari-til-Helgoland_0029

De næste dages fuglefotografering blev det kun til billeder af de små strand fugle. Og når jeg skal tage billeder af sådan nogle små fugle, så vil jeg gerne have dem tæt på, så jeg ligger mig gerne ned på stranden og kravler tættere på eller venter til de kommer tættere på, og ofte lykkedes det faktisk rigtig godt. De små præstekraver kom helt ind på 4-5 meter afstand af mig, jeg tror de opfatter mig som en sæl, når jeg ligger der på stranden. En fugl som jeg også sidste år gerne ville have et billede af var strandskaden, det lykkedes også rimelig en af de første par dage, men det var først de sidste 30 minutter på øen, at jeg kom rigtig tæt på den, altså så tæt, som man kan komme på sådan en sky fugl. Så alt i alt, er jeg rigtig godt tilfreds med mine fugle billeder fra denne tur, når fuglefjeldet altså ikke var beboet af nogle fugle.

Liggende på stranden fik jeg også lidt problemer med mit kamera, der var nemlig et par knapper som satte sig fast, fordi der var kommet sand ned i hullet rundt om knapperne. Sjovt nok var det kun knapperne på batterigrebet, men det var også helt fint, for når knapperne sad fast, blev jeg nødt til at slå batterigrebet fra, for igen at kunne tage billeder med kameraet. Heldigvis kunne en tur med en blæsebold få alt sandet ud og kameraet virker igen perfekt. Derfor er mine filter rensesæt og blæsebold altid i min taske nu, så hvis jeg skulle komme ud for liggende oplevelser, så kan jeg få kameraet renset.

Se alle billederne i galleriet herunder

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*