Fugletræk ved Værnenge

Tidligere i foråret var jeg på en tidlig morgentur mod Vestjylland, for at tage fugle billeder. Jeg skulle afsted med en anden fotograf, som jeg tidligere købte min Canon 500mm af. Det var op kl. 4 og afsted kl. 5, for at vi kunne være fremme lige omkring solopgang. Destinationen var Værnenge, som ligger i som en tio i bunden af Ringkjøbing fjord, lige før Tipperne, ikke så langt fra Skjern Enge. Værnegne er et vådområde, som er meget populært blandt fugle- og fotointeresserede, da fugle som stor kobbersneppe, stor regnspove og rødben yngler her. I det tidlig forår er de nemmere at se og komme tæt på, da de stadig er ved at tilpasse hver deres område og finde en mage. Der er kun en vej igennem området og samme vej tilbage, så for det meste kører folk frem og tilbage med objektivet ud af bilen.

Dette var min første tur til Værnegne, men jeg havde i forvejen set og hørt meget godt om stedet. Inden vi nåede til Værnenge, var der dog noget andet, som fangede vores opmærksomhed. Et svanepar i et lille sø med morgendis, hvor solen kort efter ville skinne med sine gyldne morgenstråler, dette kunne vi simpelthen ikke sige nej til. De første minutter gik med at komme tættere på, uden at svanerne fløj væk. Det lykkedes os at komme helt tæt på vandet, men det var vist ikke noget, som den mandlige svane brød sig om. Den fløj hvertfald direkte imod os, hvilket jeg heldigvis fik nogle billeder af, blandt andet det første billede her i indlægget. Billederne af svanerne blev efter min mening, de bedste billeder, som jeg fik på denne tur.

På grund af vores stop ved svanerne, så var vi først fremme ved Værnenge et par timer efter solopgang. Lyset var ikke helt så flot, som det kunne have været tidligere. Vi fandt hurtigt et stor kobbersneppe par, som slappede af tæt på vejen og de lod sig ikke forstyre sig af os. Jeg måtte dog hurtigt indse, at jeg havde visse problemer med at tage billeder i fuglenes højde. Mit Manfrotto treben stativ, er nemlig ikke stærk nok til min Canon 500mm og mit monopod går ikke langt nok ned. Den eneste mulighed var derfor at holde kamera og objekt i hånden, men med en vægt på ca. 4,8kg, så holder man ikke så længe.

20110410_Fugle_ved_Vaernenge_006.jpg20110410_Fugle_ved_Vaernenge_012.jpg20110410_Fugle_ved_Vaernenge_024.jpg20110410_Fugle_ved_Vaernenge_060.jpg20110410_Fugle_ved_Vaernenge_064.jpg20110410_Fugle_ved_Vaernenge_072.jpg20110410_Fugle_ved_Vaernenge_096.jpg20110410_Fugle_ved_Vaernenge_100.jpg

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*