Giro d’Italia Paris


Giro d'Italia ParisGiro d’Italia Paris. Den lille by med det velklingende navn Paris i Vestjylland havde fint besøg igår. Det var cykelløbet helt fra Italien, Giro d’Italia som på sin rundtur i Vestjylland også kørte igennem Paris. Paris er en lille by på 6-8 huse, som ligger på vejen mod Lemvig. Og når nu man får så fint besøg, så skal der da også gøres noget ud af byen, som man gør i Vestjylland. Ved by skiltet var opstillet en kopi af Eiffeltårnet lavet af cykel hjul, ved siden af den stod en fransk maler og can-can piger. Denne omstilling blev der kigget og smilet meget af,  af folkene i karavanen.

For første gang har en af de store etapeløb været et smut forbi Danmark. Der har i flere år været snak om, at Tour de France skulle til Herning, for at hylde Bjarne Riss’ Tour de France sejr i 1996. Det endte dog med at blive Giro d’Italia, som kom først. Løbet begyndt allerede lørdag i Herning med enkeltstart, hvilket jeg desværre ikke havde mulighed for at komme til. Derfor var min søndag sat af til at tage til Herning, for at se starten af løbet, derfra ville jeg mod Lemvig for at se dem ude på ruten. Min plan var derefter at køre tilbage til Herning, for at se afslutningen, men jeg droppede det til sidste, da jeg vurderede at jeg ikke kunne komme frem i rimelig tid.

Idag mandag tager jeg tidlig til Horsens for igen at følge starten. Derefter kører ud på ruten og tager nogle billeder, og derfra tilbage til Horsens. Til forskel fra Herning, hvor de kun kørte en omgang i byen, så kører de i Horsens tre omgange, så det burde være muligt at få nogle brugbare billeder.

Discover more from Allan Høgholm

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading