Grøn koncert Aarhus 2010

Grøn koncert Aarhus 2010

Grøn koncert Aarhus 2010. I lørdags d. 17 juli var jeg for anden gang til Grøn Koncert for at tage billeder. Dagens program stod på Medina, Tina Dickow, Carpark North, Alphabeat, Thomas Helmig, Selvmord og D-A-D. Det var kun Carpark North som jeg missede, da jeg lige skulle høre hele koncerten med Tina Dickow og tage et par billeder, mens hun stod ude blandt publikum. Specielt så jeg meget frem til, at skulle høre og tage billeder af Selvmord og D-A-D. Selvmord fordi jeg ikke før har hverken hørt dem til en koncert eller taget billeder af dem. Og D-A-D, fordi jeg ikke tidligere har taget billeder af dem under en stor koncert, blot under Medhjælper festen for Skanderborg Festival, hvilket var en lidt mere intim koncert.

På grund af kø ved indgangen nåede jeg først til Medinas koncert efter at hendes anden sang var startet og jeg havde ikke gjort nogle af mine kameraer klar, så det blev ikke til så mange billeder, hvilket heller ikke betyder så meget, da jeg også fik billeder af hende under ViRocker i Århus. Under hendes tredje sang havde hun Thomas Helmig med i en duet, hvor de sang nummeret “100 dage”, som er en Thomas Helmig sang.

Fotografering under Grøn Koncert kan godt være lidt en udfordring, da scenen er ca. 2 meter høj, så det er ikke rigtig muligt, at få billeder af kunsterne på scenen med nogle af musikerne i baggrund med en vidvinkel, medmindre man bruger Live View og løfter kameraet op over kanten, hvilket jeg gjorde et par gange, dog uden at få et brugbart resultat. Man bliver nødt til at træde lidt tilbage og bruge lidt mere zoom. Den høje scene er selvfølgelig til gavn for publikummerne, så selv de bagerste også kan se scenen og de er trods alt de vigtigste under en koncert.

Når de forskellige bands optræder under Grøn Koncert, så vil de gerne levere noget ekstra, som f.eks. Medina som henter Thomas Helmig på Scenen. D-A-D er også kendt for, at gøre noget ekstra ud af deres koncerter og under Grøn Koncert, havde de placeret et ekstra trommesætte yderst på en forlængelse af scenen som gik ud blandt publikum. Trommesættet var placeret under en lift og under det allersidste numre, satte Laust Sonne sig ved dette trommesætte og blev loftet 3-5 meter op i loftet, mens han spillede en trommesolo. Tina Dickow spillede også et par numre, som ikke er hendes egne. Blandt andet et Thomas Helmig nummer, mens også en Medina sang blev det til, mens Medina stod ude til en ene side af scenen og lyttede med.

Se billederne i galleriet herunder

 

2 Comments

  1. Mark Buskbjerg april 4, 2012 at 11:31 #

    Billedet af Jesper Binzer = Spitzenklasse!

    • Allan Høgholm april 4, 2012 at 19:32 #

      Mange tak Mark, jeg er blevet mere tilfreds med det, efter at jeg har fået det opdateret nu her 🙂

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*