Incredible India Taj Mahal Agra

Incredible India Taj Mahal Agra

Incredible India Taj Mahal Agra. Taj Mahal er måske en af de meste fotograferede bygninger i verden, så at tage et billede af den, fra en vinkel som endnu ikke er blevet taget, er nok nærmest umuligt. Det regnede jeg heller ikke med at jeg kunne, men derfor ville jeg alligevel prøve at opsøge nogle vinkler, som måske ikke er set så tit. Da jeg besluttede mig for, at jeg skulle til Indien, var det første som jeg bestemte mig for at skulle se også Taj Mahal i Agra. Jeg kendte ikke så meget til Agra, andet end Taj Mahal og lidt til Agra Fortet (Det Røde Fort), så det var også det eneste jeg ville se. Da jeg kom til Indien var jeg også ved at kigge på, at tage et smut på tilbagevejen til Bharatpur Bird Sanctuary, også kendt som Keoladeo Ghana National Park, men det kunne desværre ikke lade sig gøre. Kort fortalt så er Bharatpur en kendt fugle reservat, som jeg også vil til næste gang.

Incredible India Taj Mahal AgraFor at give mig selv de bedste muligheder for gode billeder af Taj Mahal, valgte jeg at tage en overnatning i Agra, så jeg både kunne opleve den i solnedgang og solopgang. Da det tager omkring 5 timer at køre fra Delhi til Agra, så tog jeg afsted kl. 9 fra Agra med egen chauffør. Chaufføren var hyret til at køre mig til Agra, køre rundt i Agra med mig og returnere den næste dag. Alt sammen for ca. 650kr, uden at jeg skulle købe mad eller overnatning til ham.

Jeg ankom til Agra omkring kl. 14, hvor jeg kørte direkte til hotellet, for at læsse bagage og noget fotoudstyr af og derefter direkte til Taj Mahal, for at være der indtil solnedgang. De er rimelig strikse med, hvor meget man må få med ind til Taj Mahal, så det eneste jeg havde med var et kamera og et objektiv, hvor jeg havde valgt min trofaste Canon 24-70mm f/2.8L. Men jeg ville godt have haft min 16-35mm og 70-200mm med også, for at få lidt flere muligheder. Jeg havde heller ingen former for stativ med.

For dem som ikke ved det, så er Taj Mahal et mausoleum bygget af Shah Jahan til dennes kone Arjumand Bano Begum, som døde i 1631 i barselssengen. Taj Mahal blev opført 1632 til 1647. 20.000 personer arbejdede med opførelsen, blandt andet specialarbejdere fra Europa og Centralasien. Taj Mahal er konstrueret af materialer fra hele Indien og Asien. Den hvide marmor blev importeret fra Rajasthan, jaspis fra Punjab, jade og krystaller fra Kina, turkis fra Tibet, lasursten fra Afghanistan, safierne kom fra Sri Lanka og karneol fra Saudi-Arabien. I alt blev 28 forskellige ædelstene indlagt i denhvide marmor. Den centrale del af mausoleet er omkranset af fire identiske minareter, som er bygget med en hældning udad, så de i tilfælde af et jordskælv vil styrte til jorden væk fra selve mausoleet.

Jeg var som sagt også forbi Agra Fortet (Det Røde Fort) i Agra. Man da det var op af formiddagen, så var lyset ikke super til fotografering, derfor har jeg udeladt disse billeder. Men der kommer nogle fugle billeder senere, som jeg tog på Agra Fortet.

Hvis I endnu ikke har været i Indien og set Taj Mahal, så vil jeg nok anbefale jer at ser Taj Mahal i solnedgangen, da jeg syntes der var lidt for megen dis i luften om morgenen. Fordelen ved at være der om morgenen, hvis man altså er der tidlig, er at der er meget få mennesker, så man ikke får en kødrand at mennesker på sine billeder. Der er også en rigtig god stemning og ro. Men ellers tag en overnatning. Den første halvdel af billederne, er taget om eftermiddag og den anden halvdel fra om morgenen.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*