Køb af bærbar til redigering, Lenovo W520

Jeg har i mange år brugt min stationære computer til at redigere billeder på, mest af alt fordi min bærbar ikke har været kraftig nok. Det har også fungeret ganske fint, men også været lidt en ufordring, når jeg har taget billeder for nogle, som gerne vil have dem hurtigt. F.eks. til Spot Festivalen, Denmark Open i badminton og Bakken Bears. Jeg manglede også en bærbar, da jeg var i Afrika i sommers. Hvor jeg godt ville have brugt den til at sortere billeder om aftenen, så jeg ikke skulle vente med det, til jeg kom hjem.

Min plan var egentlig at gå efter en bærbar under 10.000kr, da en bærbar i løbet af et par år begynder at blive langsom og skal skiftes ud, hvilket nemt kan blive dyrt. Da jeg begyndte at kigge på bærbar og forhørte mig ved folk jeg kender, hvad en god bærbar skal indeholde, så steg prisen stille og roligt. For den skulle helst have en god skærm, et godt grafikkort, mange ram og en kraftig processor. Og hver gang, man skal have noget af det bedste, så stiger prisen. At vælge et mærke som Lenovo, trækker også prisen op.

Denne Lenovo W520 blev valgt pga. den er kraftig bygget, så den kan holde til at komme med ud på mine opgaver. Skærmen, selvom det er på en bærbar, kan vise 95% af Adobe RGB farvespektreret, hvilket for mig er vigtig, da jeg skal kunne se de rigtig farver i billedet, når jeg skal redigere billeder. Skærmopløsningen er 1920×1080 og størrelsen er 15.6″. Indbygget i bærbaren er også en Pantone skærm kalibrator, som fungere ved at bærbaren klappes sammen, mens et program kører og kalibrere skærmen, endnu en lækker feature for en fotograf. Processoren er en Intel i7 på 2.3 Ghz med 4 kerner, hvilket bliver til 8 med Hyperthreading. Den er udstyret med 8Gb ram, men skulle kunne opgraderes til hele 32Gb ram, hvilket jeg ikke er helt sikker på, men den kan hvertfald klare 16Gb, hvilket burde være rigeligt de næste par år. Af specielle tilslutninger er 2 USB3, som skulle kunne klare en hastighed på op til 5 Gb/s. Jeg har også allerede købt en USB3 kortlæser fra Lexar, og min overførsel fra CF flashkort er derved mindsket en del. Da jeg i sommers købte eksterne USB harddiske til backup, købte jeg dem også med USB3, netop i tilfælde af, at jeg købte ny computer.

Jeg har nu haft bærbaren i ca. et halvt år, og jeg har været rigtig glad for den. Jeg har haft den med til samtlige basketball kampe for Bakken Bears, hvor jeg har kunnet have nogle billeder klar allerede i pausen. Jeg havde den også med til Danish Bike Award i København, hvor jeg kunne redigere billederne i toget på vej hjem. Jeg har for nogle måneder siden opgraderet den med en 240Gb SSD disk, så den nu starter endnu hurtigere, og uden jeg skal være bange for rystelser, som kan ødelægge harddisken. Nu kan jeg redigere billeder på den i 3-4 timer, uden at skulle have laderen tilsluttet. På et tidspunkt opgradere jeg den nok med yderligere 8Gb ram, så den kommer på 16Gb i alt. Pga. skærmens størrelse vil denne bærbar nok ikke være en, som jeg vil tage med ud på længere rejser. Det er den lidt for stor og tung til, der vil jeg gerne have en lille 13″, som blot skal bruges til at se og sortere billeder på.

Lenovo Thinkpad W520

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*