Køb af Elinchrom studieflash

I sommeren 2008 valgte jeg at køb to Canon 580 flashes, 10 meter kabel, softbox og paraplyer, til brug til on-location portræt fotografering, f.eks. i naturen eller under brylluper. Dette udstyr fylder og vejer ikke så meget, så det er muligt at have det med mig, selvom man skal med offentlig transport middel. Til gengæld giver de heller ikke så meget lys, medmindre man køber en hel sæk fuld. Jeg har dog altid haft et ønske om, at købe noget studie flash udstyr, for at kunne få et kraftigere lys og dermed også bruge størrer diffuseres i form af f.eks. softboxes. Kraftigere lamper er f.eks. nødvendigt, hvis man skal tage fuldfigur portræt billeder og det kun skal være flashene, som skal lyse op. Mit indkøb af studie udstyr kom dog tidligere end jeg regnede med.

Jeg har aldrig været i tvivl om, at den dag hvor jeg skulle købe noget studie flash udstyr, så skulle det være Elinchrom RX Stylus, da de har en feature, som jeg syntes er rigtig smart. Hvis man har Elinchrom Skyport RX receivers på sine flashes og en Elinchrom Skyport USB i sin computer, så kan man fra computeren og et lille program se en oversigt over sine flashes og fra computeren styre lysudladningen på dem. Det smarte ved dette er, at hvis man placere en flashs på et stativ eller ligende i over to meters højde, så slipper man for at kravle op til flashen eller hive flashen ned fra stativ. Man laver bare sine ændringer på computeren. Det kan godt være, at det ikke er en feature, som jeg får behov for forløbigt, men jeg kan også godt lide at tænke lidt langsigtet.

På Den Blå avis var der i slutningen af marts måned, en fyr som ville sælge sin Elinchrom RX Stylus 300 Kit, brugt i 3 år og til under halv pris af nyprisen. Jeg overvejede det i lidt over en uges tid og da han satte prisen ned med 500kr og jeg havde mulighed for at få en arbejdskollega til at afhente det for mig, så besluttede jeg mig for at købe det. Så nu er jeg indehaver en 2stk. Elinchrom RX Stylus 300 watt med 2 paraplyer, 2 stativer på ca. 2,5 meter højde, 1 Elinchrom Skyport afsender og 2 Elinchrom Skyports RX, alt samlet i en kuffert og en stativtaske. Selvom nogle måske vil mene at 300 watt ikke er meget, så ser jeg det som en billig start på studie udstyr. Så kan jeg altid købe ekstra udstyr senere hen. F.eks. nogle 600 watt lamper.

Jeg har endnu ikke fået brugt lamper rigtig, men jeg håber på at jeg vil kunne lave nogle ansigts portrætter i min lejlighed, ellers bliver jeg vist nødt til at skulle ud i byen, for at kunne tage helfigurs billeder, da min lejlighed at lidt for lille til det. Min tanke er også at have studie lamperne med til bryllupper, hvis jeg er i bil, så hvis vejret skulle være dårligt, så kan jeg også tage nogle billeder indendørs.

Dette indlæg er skrevet omkring april måned, kort efter at jeg købte dette Elinchrom kit, jeg har blot ventet med at poste det, da jeg var ved at købe noget ekstra udstyr, som jeg ligeså godt kunne få med i samme indlæg. Tiden er dog gået, og jeg har af flere omgang købt ekstra studie ting, som jeg også ville have med i indlægget. Men nu har jeg valgt at poste dette indlæg, og så kommer der kort efter endnu et indlæg, hvor de ekstra ting bliver omtalt.

Link til Elinchrom Style RX 300 To Go Kit

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*