Lys kursus på Medieskolerne i Viborg

I disse dage er jeg på lyskursus hos Medieskolerne i Viborg, hvor de til dagligt uddanner fotografer. Medieskolerne i Viborg er sammen med en skolen i København, de eneste som uddanner fagfotografer. Kurset handler om lyslægning i studiet og startede i mandags og sidste dag er i dag.

Mit håb med kurset er, at jeg får bedre styr på lyslægningen, og får et øje for de små detaljer. Derudover vil jeg gerne lære at bruge det rigtig lys, til den rigtige person. Jeg har tidligere lært lidt om det, men jeg kunne godt bruge noget mere information om det. Det er nemlig ikke lige meget. Da man kan få en kraftig person, til at se endnu kraftigere ud, hvilket ikke vil være så heldig.

De tre dages kursus koster 3000kr inkl. kost, hvilket jeg syntes er ganske rimeligt for tre dages kursus med en uddannet underviser. Derudover har jeg også fået lov til at tage billeder med et Hasselblad for første gang. Hasselblad er et mellemformat kamera på 39Mpixel. Det giver mange detaljer, men også en stor Raw billede.

Kurset startede mandag med, at vi kiggede på hvordan lys opfører sig. Både hvordan det opfører jeg naturligt, og når man begynder at påvirke det med diffusere og ligende. Der er nemlig forskel på, hvad afstanden fra flashen til objektet er, og hvordan størrelse diffusere har. Det kom der blandt andet billedet nederst på siden ud af, som er sammensat af flere forskellige billeder, som netop viser forskellen med de forskellige diffusere. Det er en ganske god oversigt, til at se hvordan man får en given skygge effekt.

Tirsdag kiggede vi på flere lysopstillinger, men også på hvordan forskellige lysopsætninger passer til bestemte ansigts typer. F.eks. vil det ikke være godt, at få en kraftig person til at se kraftigere ud. Der skal helst bruges bruges noget lys, som skjuler dobbelthager og ligende uheldigheder. Kurset har generelt været meget praktisk, hvilket passer mig fint.

Onsdag er sidste dag, hvor vi blandt andet skal prøve at male med lys. Det har jeg ikke tidligere prøvet.

Jeg vil prøve at lave en længere eller flere indlæg, hvor jeg fortæller lidt om lyslægning.

4 Comments

 1. Ole Steen Bornak marts 22, 2012 at 18:09 #

  Jeg håber du vil skrive lidt mere om lyslægning, et område jeg ikke ved så meget om.
  Mvh
  Ole

  • Allan Høgholm marts 22, 2012 at 20:04 #

   Det vil jeg meget gerne. Jeg skal lige have kigget mine notater igennem, og så skriver jeg nok nogle kort indlæg omkring lyslægning. Det er der faktisk ikke så mange blogs, som gør 🙂

 2. Arne Madsen marts 23, 2012 at 17:53 #

  Fint indlæg om et interessant emne 🙂

  • Allan Høgholm marts 23, 2012 at 18:23 #

   Tak Arne, jeg regner med at lave et par indlæg, som går lidt mere i dybden 🙂

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*