Lys tutorial – Bodyfitness model Matilde Hertz

Idag vil jeg vise og fortælle lidt om lyslægningen og redigeringen til et af mine billeder fra bodyfitness shootet med Matilde Hertz og hendes kæreste Chris. Jeg viste resten af billederne frem i mandags via linket her. Billedet hertil højre er taget som det vises her, men det var ikke helt højt nok, så jeg har forhøjet billedet og gjort det lidt bredere i redigeringen. Men ellers er der ikke tilføjet noget til billedet.

Diagrammet herunder viser lyslægningen for billedet. For at fremhæve deres muskler er lyset stillet, så det lyser ind fra siden og oppe fra. Det vil nemlig skabe nogle skygger der hvor musklerne buler ud, hvis man kan sige det. Så kommer der en skygge under eller på siden af musklen, hvilket fremhæver den. Jeg placerede en lampe i en octaboks til højre for kameraet, så den lyser ind fra siden, og lidt oppefra. Derudover en stripboks til venstre for kameraet, for at opbløde skyggerne på den side. Til sidste har jeg en lampe på baggrunden, for at fremhæve den, og få parret til at skille sig lidt ud. Lampen til højre for kameraet rammer også bagvæggen en smule i øverste højre hjørne.

I redigeringen har jeg som tidligere nævnt, gjort billedet lidt højere og bredere. Den største udfordring med det, var egentlig i toppen, men med hjælp af Content-award fill i Adobe Photoshop, var det egentlig rimelig nemt. Efterfølgende har jeg mørknet nogle områder af væggen, og lysnet andre andre, for at få den mere dramtisk. På modellerne har jeg udglattet huden en smule på den kvindelig model. På den mandlige model, har jeg ligesom baggrunden, mørknet nogle af de mørke områder omkring musklerne og lysnet andre områder. Dette gjorde jeg for at fremhævet musklerne mere, og gøre det lidt tydeligere. Kontrasten er også blevet hævet en del.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*