Opdatering til TTG Client Response gallery til Adobe Lightroom

TTG Client Response galleriJeg har tidligere skrevet om The Turning Gate’s Client Response gallery, som er et web gallery plugin til Adobe Lightroom. Der kom for nogen tid siden en opdatering til web galleriet, som har en i mine øjne væsentlig ændring.

Web galleriet bruges fra Adobe Lightroom, hvor man udvælger nogle billeder, som indsættes i galleriet. Galleriet kan herefter uploades til en webserver, hvor det kan åbnes selvstændigt, altså uden en anden hjemmeside. Herefter kan galleriet sendes til kunder, som man har taget billeder for, og kunden kan udvælge de ønskede billeder, eller hvad aftalen nu er.

Når kunden har udvalgt billederne og trykket send i bunden, så modtager man en email med komma separeret filnavne på de billeder, som kunden har udvalgt. Denne liste at udvalgte filnavne kan kopieres ind i Adobe Lightroom, som herefter finder billederne for en, hvis ens filnavne altså er unikke.

Web galleriet har mange indstillings muligheder direkte fra Adobe Lightroom. Jeg har blandt andet ændret menuerne, farverne og oversat alle teksterne til dansk. Jeg har også indtastet en Google Analytics code, som gør det muligt for mig, at se hvor meget hvert galleri bliver vist. Der er mange flere indstillinger, som jeg endnu ikke har rodet med. Indstillingerne kan gemmes som en eller flere template med forskellige indstillinger. Jeg har f.eks. lavet en template til bryllup, som viser billederne i en større størrelse.

Galleriet kan også vises i en mobil version med samme mulighed for at udvælge billeder, og se billederne i stort.

Den for mig største ændring i forhold til den tidligere version er, at når man klikker billederne op i stort, at man har mulighed for at vælge billeder. I den tidligere version, var det kun i thumbnailsene, at man kunne udvælge billederne.

The Turning Gate Client Response gallery kan købes via linket her. Prisen for pluginet er $25, eller ca. 140kr.

Se et test galleri via linket her

 

4 Comments

 1. Jakob Kjøller januar 23, 2013 at 09:17 #

  Det ser sku godt ud, det må jeg liiige kigge nærmere på 🙂

  • Allan Høgholm januar 23, 2013 at 09:25 #

   Jeg er blevet rigtig glad for det. Og mit indtryk er også at de kunder, som jeg har sendt et galleri til, rimelig nemt har kunnet finde ud af det.

   Hvis jeg skulle skifte til et andet system, så ville det være et system, hvor man havde mulighed for at vælge print i forskellige typer, evt. med direkte integration med fremkalder firmaet 🙂

   • Jakob Kjøller januar 23, 2013 at 10:32 #

    Det lyder da egentligt som noget, man kunne kode sig ud af 😉

    • Allan Høgholm januar 23, 2013 at 11:27 #

     Der findes vist et par firmaer, som kan levere den service. Jeg kender hvertfald en, som bruger et udenlandsk firma, men der er vist også en dansk firma, som samtidig levere print til kunderne. Så kan det jo ikke være nemmere 🙂

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*