Real Madrid – FC København i Champions League

Real Madrid mod FCK i Champions League, 2013Onsdag aften kom endelig dagen, hvor jeg skulle med FCK’s Fanklub til Madrid, for at tage billeder af Champions League kampen mellem Real Madrid og FC København. Jeg skulle med fansene i fly fra Billund, hvor jeg skulle møde op sammen med en anden fotograf kl. 4.25, og derefter over København til Madrid.

Fremme i Madrid, skulle alle fansene mødes på Plaza Mayor, hvor de kunne slappe af og hygge sig fra kl. ca. 13. Kl. 18 blev der kaldt til samling og i samlet flok vandrede de mod den nærmeste metro. Turen foregik med sang og god stemning. Der var ikke på noget tidspunkt optræk til ballade, og politiet forholdt sig roligt i baggrunden. Det var en fornøjelse af følge.

Fremme ved stadion skulle den anden fotograf og jeg have fundet adgang for akkrediterede fotografer. Der var lidt udfordringer, men de blev forholdsvis hurtigt løst, og vi fik adgang til det store stadion med op imod 80.000 tilskuer. Herefter var det egentlig bare at gå igang med at fotografere. Jeg gik ned i den ende af banen, hvor Real Madrid varmede op, for at få lidt billeder af  Christiano Ronaldo. Videre over til udgang til omklædnings for at dække indløbet, Champions League hymnen og holdbilledet. Holdbilledet missede jeg dog, da jeg stod og fumlede lidt med et af mine kamera. Men spillerne stillede også kun op ca. 2 sekunder.

Resten af kampen sad jeg egentlig samme sted, for jeg måtte ikke passere bag målet under kampen, og langsiden med spillerbænken måtte jeg heller ikke være. Så jeg sad bagved Real Madrids mål, og tog billedet af FCK i angreb. I anden halvleg blev jeg siddende, da jeg godt ville have nogle billeder af Real Madrid i angreb. Ind imellem tog jeg lidt billedet af fansene og af selve stadionet.

To dage før jeg tog afsted, havde jeg købt et nyt kamera, en Canon EOS 1DX og derfor havde jeg tre kameraer med til kampen. Det lyder måske voldsomt, men simpelthen for at undgå at skifte objektiv. Så jeg havde 300mm, 70-200 og 24-70mm monteret på hver sit kamera, så jeg var hele tiden klar, altså når blot jeg ikke fumlede med et af kameraerne. Men det lærer jeg nok til en anden gang. Jeg tror ikke det er sidste gang, at jeg har tre kameraer med til en større sports arrangement.

Og for engang skyld har der også sneget sig et billede ind af mig, hvor jeg står inde på stadionet. Det er taget af en af de andre pressefotografer. Og så glæder jeg mig egentlig bare til d. 27 november, hvor jeg skal med FCKFC til Turin, til opgøret mod Juventus. Jeg håber jeg er mere klar på de ting, som jeg missede i denne kamp, som f.eks. holdbilledet. Nu ved jeg hvert fald hvordan det foregår under en Champions League kamp.

Se alle billederne i galleriet herunder.

8 Comments

 1. Jakob Kjøller oktober 4, 2013 at 08:31 #

  Nu er jeg ikke en fodboldmand, men super fede billeder!

  • Allan Høgholm oktober 4, 2013 at 09:48 #

   Mange tak Jakob, der mangler måske lidt detalje billeder, men det må komme i Juventus 🙂

 2. Theis oktober 4, 2013 at 08:35 #

  Super fede billeder. Du kan vist roligt komme med til flere CL-kampe. 🙂

  • Allan Høgholm oktober 4, 2013 at 09:53 #

   Mange tak Theis, indtil videre har jeg endnu en CL kamp mod Juventus engang i november 🙂

 3. Brian Rasmussen oktober 5, 2013 at 08:39 #

  Hej Allan..

  Tillykke med kampen, det ser sgu godt ud – held og lykke frem over!

 4. Jesper Videbæk oktober 9, 2013 at 20:38 #

  Tillykke med tjansen. Det må da være en oplevelse af de større.
  Billederne er ret godt fumlet synes jeg 😉

  • Allan Høgholm oktober 9, 2013 at 20:59 #

   Mange tak Jesper, det var bestemt en oplevelse. Men næste gang vil jeg tænke over, at opleve lidt mere af kampen og stemning, og ikke se det hele i gennem kameraet 🙂

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*