Redigering af svømmehal billede

Jeg tænkte at det kunne være sjovt, at fremvise et før og efterbilledet, på et af mine billeder fra Strobist arrangementet til svømmehallen. For jeg har nemlig lavet en del redigering i billedet, for at få det endelig resultat. For det meste, når jeg tager et billede, så prøver jeg på at finde en baggrund, hvor der ikke er alt for mange forstyrrende elementer, altså ting som fanger øjet i baggrunden. Dette var dog ikke muligt i svømmehallen, eller det vil sige, jeg kunne måske have fjernet nogle enkelte dele, nemlig nogle vinduer. Men det tænkte jeg først på, da jeg kom hjem, selvfølgelig.

Den første del af redigeringen laver jeg altid i Adobe Lightroom. Det er såsom at ændre hvidbalancen, kontrasten, farvemætning, sørge for at belysningen er rigtig i billedet, så de vigtige elementer ikke er for lyse eller for mørke. Jeg kan også med filtre og andre justeringer ændre farve sammensætningen i billedet. Grunden til at jeg starter med Lightroom er, at ændringerne som jeg laver i Lightroom er none destructive. Det betyder at de ikke ændrer noget i det originale billede og så fylder disse ændringer næsten ingenting på disken, til forskel fra Photoshop, hvor filen nemt ender med at fylde 500mb.

Efter Adobe Lightroom åbner jeg billedet i Adobe Photoshop. Photoshop bruger jeg ofte til at clone ting væk og gør modellen endnu kønnere, da Lightrooms funktioner til det ikke er så gode. Jeg bruger først og fremmest Selection med content-aware fill, Spot healing med content aware fill, og lidt clone. Med begge content-aware fill funktionerne kan jeg markere eller selecte et område, og få Photoshop til at udfylde det markede felt, hvilket den ofte klarer rigtig godt. Efter at have tilrettet baggrunden går jeg igang med at lave rettelse på modellen, f.eks. fjerne huller i hendes hår, udglatte huden, fremhæve øjnene osv.

Redigeringen i Photoshop har jeg lært fra Scott Kelby – Professional Portrait Retouching for Photographers.

4 Comments

 1. Jesper Videbæk januar 25, 2012 at 17:08 #

  Flot arbejde, Allan. Gode billeder og artikler fra svømmehallen. Thumbs up.

  • Allan Høgholm januar 25, 2012 at 19:13 #

   Mange tak Jesper, det er ikke noget fotografer ofte gør, at vise Før\Efter billede. Men på disse billeder syntes jeg, at jeg har lavet så mange ændringer, at de var sjove at vise frem 🙂

 2. Mark Buskbjerg januar 26, 2012 at 09:07 #

  super fedt at se et før og efter af billedet… det giver god inspiration i forhold til hvilke muligheder man ser i sine fotos 🙂

  • Allan Høgholm januar 26, 2012 at 23:36 #

   Ja, jeg syntes altid det er interessant at se Før\Efter billede, for at se hvor meget andre ændrer på deres billeder. Jeg har dog ofte en ide om, i hvilken retning jeg vil have billedet. Men det er selvfølgelig også noget med at prøve forskellige effekter 🙂

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*