Safari Kruger National Park i Sydafrika (Vol. 2)

Safari Kruger National Park i Sydafrika

I begyndelsen af en Safari Kruger National Park, så starter man næsten altid turen med at tage billeder af alt som rører sig, da man jo ikke ved hvad man kommer til at se fremover. Dette startede jeg også med, men efterhånden som vi kom længere sydpå, og landskabet blev mere åbent og dyrene dermed mere regelmæssigt, så ventede jeg oftere til de bedste øjeblikke. Når jeg kigger billederne igennem fra turen, så syntes jeg også nogle af de bedste billeder, er blevet taget i sidste halvdel af turen. På vores sidste del af turen skulle vi udforske den sydlige del af parken, og vi skulle overnatte i tre camps.

At være på fotosafari i 14 dage kan godt være lidt hårdt. Man står tidligt op hver dag og sidder i mange timer i bilen og bare kigger ud for at forsøge at se nogle dyr. Det var ikke noget som jeg havde tænkt på hjemmefra, men man skal nok være af en bestemt støbning, ellers skal man nok bare nøjes med nogle dage. Under hele turen sad jeg det meste af tiden på bagsædet, da det var for bøvlet at have mig siddende på passagersædet med min 500mm. Men det passede mig også helt fint at sidde på bagsædet, for så kunne jeg have mit udstyr på den ene side og selv sidde i den anden. Hvis der så var nogle dyr i den anden side af bilen, så kunne jeg forholdsvis hurtigt flytte mine ting rundt.

Udover alle billederne som jeg har lagt på Flickr, så har jeg også taget billeder af en masse andre interessante dyr, men jeg har dog fravalgt dem, da jeg ikke syntes billederne var gode nok eller interessant nok. Men jeg fik f.eks. billeder af sjakal, bushbabies, almindelig genette, desmerdyr, flere forskellige ørnearter og af nogle af hytterne som vi boede i. Jeg optog også en del video, men da jeg ikke har så megen erfaring med redigering af video, så går der lidt længere tid, før jeg kan fremvise dem. Men jeg skal nok skrive her på siden, hvor I kan finde dem.

Hvis du har misset først del, så finder du det her.

 

Dag 8: Efter sidste nat i Letaba kører vi mod Talimate bushcamp. En bushcamp er en camp, hvor der ikke er restaurant, butik eller tankstation, som der var i de andre camps. Selvom en bushcamp lyder simpelt, så var der både strøm, toliet, bad osv. og alt var på højde med et sommerhus i Danmark. På vejen mod Talimati kiggede vi meget efter geparder, da området var meget åbent, men vi så desværre ingen. Vi så dog en flok hanløver ligge ved et vandhund, hvor der muligvis lagede en dødende flodhest. De var dog lidt langt væk og lagde blot og slappede af. Da vi kom frem til Talimate var der en lille sø lige udenfor indhegningen, hvor en flok elefanter stod og drak vand. Efter at have fået udleveret nøglerne, kørte jeg sammen med et par andre udenfor hegnet, for at se hvad der sket ved vandhullet. Først kom en enlig gnu, derefter en flok giraffer og til sidste endnu en flot elefanter. Et billede af girafferne kan ses hertil højre. Dette vandhul var helt perfekt ved solnedgangen, og jeg kunne nemt have brugt flere dage der.


Dag 9:
Denne dag skulle som den eneste bruges uden for Kruger. Planen var nemlig at køre til Hoedspruit Endangered Species Centre, hvor de fremavler geparder til at blive udsat i naturen De har også andre dyr end geparden, men geparden er deres hovedfokus. Det er dog svært at slippe geparder ud i naturen, da det ikke er alle steder, hvor folk har lyst til at få et rovdyr i området. Vi fik en times rundtur på centret og så hvordan dyrene blev passet. Herefter var planen at vi skulle videre til et udkigspunkt oppe på et bjerg, men pga. afstanden til bjerget og derfra tilbage til lejren, så blev vi nødt til at droppe det.

Dag 10: De to biler vælger at køre i forskellige retninger. Den anden bil vælger at køre tilbage af den vej, som vi kørte dagen før, mest af alt for at få tanket benzin. Bilen jeg kørte i, var ikke så vild med den vej, så vi valgte at tage en rundtur på nogle andre veje. Dette valg var et godt bevis på, at nogle gange er man heldig, andre gange ikke. Den anden bil opdagede nemlig en leopard 5 meter fra vejen og senere en flok løver, som var ved at fortære en zebra. Vi så ikke rigtig noget, udover nogle flodheste som legede eller kæmpede i vandet. Men så var vi istedet for heldige andre dage. Man kan aldrig vide, hvor dyrene er.

Dag 11: Vi forlader Talimati, og kører mod Lower Sabi i den sydøstlige del af parken. Pga. dens placering tæt på nogle af de størrer byer i Sydafrika, så kommer der mange turister i denne camp, og det bærer den desværre også præg af. Området virker mere som en zoologisk have, end et natur område. Vejret er en smule overskyet, for anden dag på denne tur. Formiddagen bringer ikke rigtig noget interessant, men om formiddagen kører vi en tur stille og roligt, og har held med at få nogle billeder af vortesvin, som går og graver i jorden. På vejen tilbage til campen står der pludselig en flodhest i vejkanten og den bliver blot stående og kigger på os. Billedet hertil højre er af den.

Dag 12: På morgenturen fulgte begge biler samme vej. Vi stødte på et par hvide næsehorn, som stod tæt på vejen, desværre var der hele tiden buske og græs i vejen, så billederne blev ikke så gode. Selvom begge biler kørte samme vej, var det ikke altid i samme tempo. Vi kørte bagerst og så blandt andet en lille ugle og senere en biælder, som de andre ikke så. Biæderen har jeg flere gange tidligere forsøgt at få billeder af på Mallorca, men jeg skulle til Afrika, inden det lykkedes.

Dag 13: Endnu engang skulle vi videre til en ny camp, denne gang den sidste på turen. Denne camp lagde i den sydvestlige del af parken, så vi skulle næsten krydse hele parken. På vejen til den nye camp, kom vi til at køre en fugl over, da den pludselig krydsede vejen. Det skulle dog vise sig at være en fordel senere på dagen. Den nye camp var Berg-en-Dal Restcamp. Berg-en-Dal lagde tæt på en inddæmmet sø og kort efter vi ankom, kom der tre elefanter til vandhullet for at drikke vand. Så kameraerne kom gennem hegnet og vi fik alle en stribe billeder, hvor de drak vand og sprøjtede sig ind i mudder. Om eftermiddag kørte vi til et andet vandhul i nærheden, hvor vi var så heldig at se på hvide næsehorn, generelt så vi mange hvide næsehorn i dette område. Sidste på dagen skulle fuglen vi kørte over tidligere komme til nytte, ud af skoven kom nemlig pludselig 4 afrikanske vildhunde. De gik direkte mod vores bil og til vores dæk, som sikkert stadig lugtede af død fugl. Der er meget få vildhunde i Afrika, og vores rejsearrangør har endnu ikke set dem, selvom han har været i Afrika adskillige gange, så vi var lidt heldige.

Dag 14: Vores sidste dag i parken. Jeg manglede stadig at se en leopard, som nogle af de andre så tidligere. Derudover ville jeg meget gerne se gepard. Den del af parken som vi var i på dette tidspunkt, var der dog ikke geparder pga. landskabet, som var meget stenet. Den sidste dag skal derfor bruges på at spotte leoparder. Formiddagen blev det mest interessant vi så en hvid næsehorn med unge, som stillede sig op ude på vejen. Om eftermiddag blev der skiftet lidt rundt på pladserne i bilerne. En af deltagerne ville ikke med pga. hjemturen dagen efter, så jeg kørte alene med turarrangøren. Kort efter start stødte vi på en stor flok bøfler, som var ved at krydse vejen, det gav 10-15 minutters forsinkelse, men også lidt billeder. Den anden bil, som var fulgt efter os, kørte lidt foran. Pludselig så jeg et par næsehorn imellem buskene. Min første tanke var sort næsehorn, da de så mindre ud, men jeg skubbede det ud af hovedet. Men efter et nærmere kig, så viste det sig at være sort næsehorn. Der er ca. 350 sorte næsehorn i Kruger Parken, så de er usædvanlige at se, der var to styk og de kom lidt tættere på bil, hvorefter de forsvandt igen. Billedet hertil højre er af sort næsehorn.

På dette tidspunkt var vi ved at have ca. 45 minutter, før vi skulle være tilbage i campen, så var jeg ved at opgive leoparderne. Men ca. 10km fra campen så vi den anden bil holde inde ved vejkanten, min første tanke var, at det nok var næsehorn eller ligende, men vi stoppede selvfølgelig. Og oppe i et træ sad så endelig leoparden, den sad kort i træet, og derefter kravlede den ned igen og gik imod vores bil. Vi bakkede lidt tilbage, og kort efter passerede den foran bilen og forsvandt imellem buskene i en anden side af vejen. 20 minutter før vi skulle være tilbage i campen, så jeg endelig leoparden. Billedet herunder er af leoparden, mens den sad i træet i solnedgangen.

Dag 15: Så oprandt dagen hvor vi desværre skulle hjemad. Vi kørte fra campen ved 9 tiden og kørte ca. 6 timer tilbage til Johannesburg for at nå flyet. Min tur hjem, fra jeg forlod campen til jeg var hjemme i min egen lejlighed tog ca. 30 timer. Når jeg ser tilbage på turen, så kunne jeg ikke have ønsket mig en bedre tur, for min første safari tur. Jeg fik set stortset set alle de dyr, som jeg gerne ville. En anden gang kunne jeg godt tænke mig, at komme lidt længere ud i den vilde natur, hvor der er knap så mange turister og vi selv skal klare os i flere dage. Jeg har allerede været ved at kigge på en tur til Rwanda i 2013, hvor man kommer til at opleve bjerggorillaer.

Det var så min fortælling og billeder fra Afrika. Der er sikkert en masse, som jeg har glemt at fortælle om, men hvis der er nogle som har nogle spørgsmål, så skriv endelig til mig.

Kortet herunder viser den sydlige del af Kruger National Park, med de tre camps markeret med røde prikker.

 

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*