Strobist Østjylland i svømmehal

I august måned sidste år, var jeg deltager på endnu et strobist arrangement, med Strobist Østjylland. Denne gang gik turen til en svømmehal ved Terndrup, som ligger mellem Randers og Aalborg. Vi var vist 5 fotografer og 4 modeller til omkring 4-5 timers fotografering. Vi havde hele svømmehallen for os selv efter lukketid. En af de andre fotografer havde medbragt en special pose, som han kunne putte sit kamera i og derved tage det med under vandet. Dette havde jeg desværre ikke mulighed for, men jeg vil nok forsøge det til en anden gang, for det giver nogle superfede billeder, når modellen springer i vandet, og luftboblerne stiger opad.

Min tanke hjemmefra var at modellen skulle stå på en vippe, men der var desværre ingen vippe, så jeg måtte ændre mine planer. Løsningen blev at placere modellen nede i vandet, og selv kravle ned i vandet med kameraet, selvfølgelig i den lave ende, hvor jeg kunne bunde. Derudover skulle flashene i baggrund have stået i den anden ende af bassinet, men der var for langt. Og da en af de andre deltagere allerede havde haft en af sine stativer med flash til at stå ude i vandet, så besluttede jeg mig for også at prøve. Jeg lånte en af hans, og placerede 3 af mine egne i vandet på en frække, med flashene i forskellige højder. Jeg brugte en lille blænde åbning på objektivet, for at få flashene i baggrunden til at danne stjernerne, som jeg syntes tilføjer det sidste ekstra til billedet.

Dette strobist arrangement, var også første gang at jeg fik brugt mine Elinchrom Quadra flashes. Og de virkede helt perfekt. Uden Quadra kittet, kunne jeg ikke have taget billedet herover. Jeg monterede en reflektor med grid, hvorved jeg kunne belyse modellen, selvom hun stod omkring 5 meter fra bassinkanten. Med speedlights havde jeg ikke fået lys nok.

Modellerne er Matilde og Daniel Alami Kielgast

10 Comments

 1. Jesper Elgaard januar 23, 2012 at 09:29 #

  Det er dælme nogle lækre billeder! Jeg bliver nok nød til at komme med til jeres Strobist arrangementer. Er der andre steder end Facebook, hvor man kan finde jer?

  • Allan Høgholm januar 23, 2012 at 10:14 #

   Mange tak Jesper. Det er også nogle sjove ture, hvor vi til tider får adgang nogle steder, som man normalt ikke får adgang.

   Det er desværre kun på facebook, at Strobist Østjylland findes. Ellers må jeg lige prøve at holde øje med arrangementerne og sende dem til dig. Så kan du måske tilmelde dig igennem mig 🙂

 2. Mark Buskbjerg januar 23, 2012 at 09:49 #

  Det er virkelig en fed effekt med flashene i baggrunden. Giver dig helt ret. Det adder lige det sidste til billedet!

  • Allan Høgholm januar 23, 2012 at 10:09 #

   Der er redigeret en del i baggrunden, for at fjerne forstyrrende elementer og gøre den mørk. Jeg laver måske en post, hvor jeg viser før og efter billede 🙂

 3. Arne Madsen januar 23, 2012 at 11:33 #

  Tæskelækkert billede allan 🙂

 4. Martin Jensen januar 23, 2012 at 18:59 #

  Det ser rigtig godt Allan

 5. Morten F. Stengaard januar 24, 2012 at 21:05 #

  Tak for et godt indlæg.

  • Allan Høgholm januar 24, 2012 at 21:47 #

   Velbekom, jeg er glad for at se kan bruges. Jeg er altid i tvivl om, om der er information nok, så folk kan bruge det 🙂

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*