Think Tank Lens Changer bælte og objektiv tasker

Lens-Changer-50-V20-1Jeg har i flere år overvejet at købe bælte og objektiv tasker. Jeg har kigget både på Think Tank Lens Changer og Lowepro S&F, men har ikke rigtig kunne beslutte mig for om det skulle være det ene eller det andet.

Et bælte og objektiv taske ville jeg blandt andet bruge når jeg fotografere koncerter eller til sportsfotografering. Det vil være istedet for en taske på ryggen, eller en skuldertaske.

Jeg har i mange år brugt en rygsæk, f.eks. på Skanderborg Festivalen. Men det er ikke altid så praktisk, hvis det skal gå lidt stærkt. Tasken skal af ryggen, lynes op, objektivet skal skiftes, tasken skal lynes igen og tilbage på ryggen. Derudover så fylder en taske mere, f.eks. når man skal igennem en menneskemængde.

Steroid-Speed-Belt-V20-ML-1Jeg har de sidste par år brugt Think Tank Retrospective skuldertaske, som fungere rigtig godt. Det er nemt at komme ned i tasken, og der er god plads. Men det er ikke så godt for ryggen, da man ofte har tasken hængende på den ene eller den anden side, hvilket giver en skæv belastning på ryggen.

Med objektiv tasker har jeg hele tiden objektiverne lige ved hånden, og hvis jeg har en ekstra tom objektiv taske, så er det forholdsvis hurtigt at udskifte objektivet. Et bælte og objektiv taske belaster heller ikke ryggen på samme måde, da de hænger på hoften, og så tror jeg faktisk også det er nemmere at komme frem og tilbage i en stor folkemængde, men det må komme an på en prøve.

Lens-Changer-50-V20-2Grunden til mine lange overvejelser har været, at Lowepro’s tasker er mere forret, men de holder også formen, når objektivet er ude af tasken. Det betyder at de fylder mere, selvom man ikke har objektiver i dem. Think Tank’s har lidt mindre foring, og så klapper de nemt sammen, hvis man ikke har objektiver i dem. Umiddelbart tror jeg begge mærker har sine fordele og ulemper, og i sidste ende finder man først ud af dem, når man har prøvet dem igennem længere tid.

Men mit valg faldt til sidste på Think Tank’s Lens Changer, fordi de fylder lidt mindre. Forringen tror jeg på nok skal beskytte mine objektiver. Jeg har købt to tasker og et bælte. En stor taske til min 70-200mm og en mindre taske enten til min 24-70, 16-35mm eller et andet objektiv. Begge objektiv tasker har regnslag i bunden, og så er der nogle små lommer på siden af taskerne til hukommelseskort, batterier eller andre småting. Åbning i taskerne er en snor, som blot spændes, på Lowepro S&F er det en lynlås, hvilket jeg tror kan blive lidt for langsomt.

Jeg har allerede brugt udstyret i lørdags, da jeg var i Parken til FIM Speedway Grand Prix, og det levede fuldt op til mine forventninger.

Jeg har købt følgende hos Goecker Steroid Speed bælte, Lens Changer 75 Pop down og Lens Changer 50.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*