Udstyr til Safari tur

Min tur til Afrika sidste sommer, som jeg har skrevet om tidligere (Se evt. indlæggene her og her), havde jeg en del forskellige småting med på turen, som bare gjorde turen meget nemmere og bedre. Flere af tingene er nogle som kan bruges på andre fototure eller ture ud i naturen. Det kan til tider godt være de små ting, som gør turen bedre. De sidste par uger inden min tur til Afrika, indkøbte jeg flere af nedstående ting. Sammen med indkøbet af min Canon 500mm, så endte jeg faktisk med at købe bruge flere penge på udstyr til turen, end selv turen endte med at koste.

The Pod beanbag: Før turen bestilte jeg to styk af disse The Pod beanbag fra Canada. En sort til min Canon 500mm og en rød til Canon 70-200mm. Det var dog kun den sorte jeg fik brugt, men den sad også stortset hele tiden på 500mm’eren. Der findes andre beanbag, men det smart ved disse er, at de skrues fast på kameraet eller objektivet, så de skal ikke bærers ved siden af. Flere af de andre på Afrika turen brugt dem. Grunden til at jeg ikke brugte den røde var, at jeg syntes der var for lidt indhold i den sorte, så jeg tog indholdet fra den røde, og puttede det i den sorte. Man kan også tage indeholdet ud inden afrejse hjemmefra, da indholdet fylder og vejer en smule. Så kan man medbringe nogle fryseposer og fylde dem med sand, bønner eller ris ved ankomst.

Safarihat: Alt efter hvordan turen forløber kan en safarihat være rigtig god at have med. Hvis man skal være meget udenfor, vil jeg bestemt anbefale en, da solen i Afrika midt på dagen er meget hård. Jeg fik ikke rigtig brugt min, da vi brugt det meste af tiden i bilerne. Men den fylder ingenting, og kan nemt være i en taske eller et sted i bilen.

Fjallräven Zip-off bukser: For at spare på tøjet havde jeg to par zip-off bukser med. Hvis det var varmt, kunne jeg lyne den nederst del af bukserne af og bruge dem som shorts. Udover disse havde jeg også et par almindelig bukser og shorts med. En lækker ting med Fjallräven bukser er, at myg ikke skulle kunne stikke igennem dem.

Pandelampe: En pandelampe er perfekt om aftenen, hvor det bliver rigtig mørkt i Afrika, så kan man nemlig have begge hænder fri, til at bær ting. Pandelampen blev jeg rigtig glad for at have med på turen. Der var en lille lamp med fire indstillinger. Et meget koncenteret lys, en spredt lys, rødt lys og blinkende lys. Det spredende og det koncentrede lys brugt jeg mest.

Hyperdrive billedbank: Alt efter hvor lang turen er, og selvfølgelig om man skal tage billeder. Så er det rart med et sted, at tage backup af sine billeder. Inden turen købte jeg en Hyperdrive Colorspace på 320Gb, og den rakte rigeligt til turen. Jeg havde også en anden lidt ældre Hyperdrive med på 120Gb, men den blev hurtigt fyldt op. På så vigtig en tur som en Afrikatur, vil jeg nok anbefale at have to med, i tilfælde af, at der skulle ske noget med den ene harddisk.

Varmt tøj: Selvom man ikke tror det er koldt i Afrika i juli måned, så forholder det sig modsat. De har vinteren, mens vi har sommer. Om natten blev det ned til omkring 5 grader udenfor, og der var ikke rigtig installeret varmeanlæg. Jeg brugte ulden undertøj tidlig fra morgenen, og om aftenen. Fordelen ved uld er, at det er selrensende, så det ikke kommer til at lugt af sved efter flere dages brug.

Bærbar: Jeg havde ikke selv en bærbar med på turen, og det fortryder jeg. Om aftenen havde vi nemlig god tid, til at kigge og sortere billeder. Og det ville kunne spare mig for en masse arbejde da jeg kom hjem. Det vil også give en mulighed for at se, om ens indstillinger på kameraet er helt forkert eller skarpheden er dårlig. Det skal dog ikke være en alt for stor bærbar, da den vejer og fylder for meget.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*