Video fra Afrika safari til Kruger National Park

Sidste sommer da jeg var på safari i Kruger National Park i Sydafrika, optog jeg også en del video. Jeg har tidligere optaget lidt video, som jeg ikke rigtig fungerede, derfor er det heller ikke blevet vist frem før. Men jeg optog lidt video hist og her, uden egentlig at have nogen større plan. Et par gange har jeg da også misset et godt billede, fordi jeg var igang med at optage video.

Videoerne er optaget med mit Canon 5D mk2 og Canon 7D. Jeg havde til turen købt en ekstern mikrofon, for at få lyden bedre end den indbyggede i kameraerne. Mikrofonen var en Røde Videomic Pro, som monteres i hotshoe’en på kameraet.

Videoerne er allesammen optaget fra bilen, og da der ofte var langt til dyrene, så hører man nemt de andre personer i bilen og kameraerne som klikker. Jeg havde mine overvejelser at skifte lyden ud til noget musik eller ligende, men jeg syntes stemningen fra klippene ville forsvinde. Den snurrende lyd man kan høre i nogle af klippene er den indbyggede billedestabilisator i objektiver.

Der er ikke gjort noget ved billederne i klippene, med hensyn til farver, kontrast osv. Men lyden mellem klippene har jeg forsøget at give en blød overgang.

Kom gerne med en kommentar til videoen eller input til, hvad jeg kunne gøre bedre eller anderledes.

5 Comments

 1. Henning Rose Sørense august 1, 2012 at 12:53 #

  Hej
  Hvis jeg var dig ville jeg fjerne lyden. Passer ikke lige med motorlarm og klikkende kameraer. Men ellers en dejlig video

  • Allan Høgholm august 1, 2012 at 14:49 #

   Mange tak Henning. Jeg er enig i at der er for megen baggrundsstøj i lyden. Noget af støjen kommer fra objektivets indbyggede billedestabilisator. Jeg havde også mine overvejelser at erstatte lyden med et soundtrak, men så syntes jeg stemningen fra savannen forsvinder 🙂

   Til en anden gang så køber jeg en retningsbestemt mikrofon eller placere mikrofonen udenfor bilen, så burde lyden blive bedre. Men med mit udstyr er det nok svært at gøre det ligeså godt som de proff video fotografer 🙂

 2. Tina Sørensen august 1, 2012 at 23:22 #

  Flot video Allan. Man kommer da helt ned i gear 🙂 og fedt at du formår at holde kameraet så roligt. Jeg er ikke selv ferm til video – så en mere kompetent kritik får du ikke af mig 🙂

 3. Søren Kaa august 2, 2012 at 07:25 #

  Hej Allan.

  Flot video. Jeg kan godt følge din argumentation omkring at få stemningen med fra savannen via lyden, men synes ligesom Henning at ‘støjen’ tager fokus fra selve billederne. Har selv lige prøve at have din video til at køre i fuld skærm sammen med denne lyd:
  http://www.youtube.com/watch?v=hhnZkNj7kAo
  Det synes jeg giver en ‘smuk’ sammenhæng da billederne er så flotte og rolige at de ikke nødvendigvis behøver at have den originale lyd på for at man nyder det. Er godt klar over at det giver to forskellige indtryk, men set i forhold til den originale lydstøj synes jeg det andet virker best.

  • Allan Høgholm august 6, 2012 at 23:31 #

   Mange tak Søren, jeg tror jeg prøver at finde et stykke musik som kan passe tid, og ligger en ny video op. Men ellers vil jeg også gerne bruge lidt mere tid på video redigering, så billederne bliver endnu pænere 🙂

   Til at starte med optog jeg faktisk video derned, blot for at bruge lyden som underlægning til en soundslide med still billeder. Men jeg endte egentlig at optage video, for bedre at kunne huske nogle af situationerne dernede.

   Til en anden gang, vil jeg arbejde på at optage nogle bedre lyd derned, så jeg undergår den megen baggrundslyd. Måske bare optage et lydspor, som indeholder stemningen fra savanen, mens ingen motor eller mennesker larmer 🙂

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*