Flinthuset på Djursland med ISO8000 og Fuji X-T1

Flinthuset med ISO8000

Flinthuset med ISO8000, Kolind, 2014

Flinthuset i Horstved skoven ved Kolind på Djursland, er et lille forladt hus populært kaldet Flinthuset, men det hedder rigtig Flintholm. Huset har været forladt i mange år. Jeg har ikke helt kunnet finde ud af hvor længe, men som det måske kan ses på huset, er det en del år. Det blev bygget i 1930’erne af en gårdejer.

Weekend jeg var ved Flinthuset, var samme weekend hvor jeg lånte en Fuji X-T1 hos Goecker, så jeg havde kun det kamera og fire objektiver med på denne tur i skoven. Alle billeder er derfor taget med Fuji X-T1. Læs mere om kameraet via linket her.

Flinthuset er blevet meget populært blandt fotografer de sidste par år. Blandt fotografer ser man ofte billeder derude fra, både billeder som disse, men også engang imellem nogle model billeder. Det var dog første gang at jeg var derude, men sikkert ikke sidste gang.

Huset blev bygget i 1930’erne af Peder Madsen Pedersen, som havde en gård i nærheden. Huset er omkring 50 kvm og indeholder to værelser, et køkken og en stue. Foran huset er en mindre sø med en lille ø i midten. Rundt om huset er en lille rende med vand fra søen, en form for voldgrav i meget lille skala. Omkring 2. verdenskrig blev Strabrand og Peder Madsen Pedersen gård rømmet af tyskerne. I skoven er også en Grundlovsbøg og en talerstol hugget i en sten

Vejret var lidt tåget eller diset, da vi var derude, og ofte ville jeg være lidt ærgerlig over det, men i denne sammenhæng passede det perfekt. For det bidrog lidt ekstra til stemningen omkring huset, en lidt uhyggelig stemning. Der er også lidt pandekagehus over dette hus, det kunne man også bruge.

 

Se billederne i galleriet herunder


Ét svar til “Flinthuset på Djursland med ISO8000 og Fuji X-T1”

  1. Hej Allan Høgholm

    Jeg skal holde et foredrag for nogle pensionister fra Hvidovre, om 3 uger. Det holdes på Djursland. Kan jeg få lov at “kopiere” dine fotos af flintehuset. Jeg kan dårligt nå derud og optage nye fotos selv?

Discover more from Allan Høgholm

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading