Creative Light softboxe

Creative Light laver lysmodifiers som softboxe, paraplyer, reflektorer med flere, til andre producenters flashes. De kan bruges sammen med speedlites fra Canon og Nikon, og studielamper fra Elinchrom, Bowens, Profoto, Quantum og mange flere. Så hvis man bruger flashes fra forskellige producenter, så kan man bruge den samme softbox til dem.

Mine første softboxe købte jeg i mærket Elinchrom, da jeg også bruger flashes derfra. Men man kan ikke købe grids til deres softboxe. Derfor var jeg på udkig efter softboxe som passede til Elinchrom, som ikke var for dyre og som havde mulighed for grids. Og mit valg faldt på Creative Light.

Jeg startede med før nytår at købe en 120x30cm striplight med grid, som jeg blev rigtig glad for. Efterfølgende har jeg over de sidste par måneder købt en 100cm octabox og endnu en 120x30cm striplight hos Goecker. Og jeg bruger efterhånden slet ikke mine Elinchrom softboxe mere, da jeg har bedre styr på lyset med Creative Light, når jeg bruger grids. Fordelen med grids er, at gridet forhindrer lyset i at sprede sig, f.eks. på bagvæggen, jorden eller ligende, men det dæmper også lyset en smule.

Det eneste minus ved disse softboxe er, at de ikke er så hurtigt at samle. De skal nemlig skilles helt ad, før de pakkes sammen. Med Elinchrom softboxe skal jeg blot folde metalstængerne ud, og softboxen er klar. Med Creative Light, skal metalstængerne først sættes fast.

Jeg har købt mine Creative Light hos Goecker, som er den eneste danske forhandler. Prisen i forhold til Elinchrom, får man en større softbox til samme pris, og samtidig er der grid med. Det er ikke sidste gang, at jeg køber Creative Light.

Herunder er en video, som forklarer og viser lidt mere om produkterne.

3 Comments

 1. Allan Høgholm maj 29, 2012 at 08:24 #

  Jeg blev lige opmærksom på, at linket til Creative Light hos Goecker ikke virkede. Det er opdateret nu 🙂

 2. Peter Loft september 27, 2012 at 19:44 #

  Jeg kan forstå drengene hos Goecker at CL stopper med at lave softbokse mv. til Elinchrom – noget du har hørt mere om?

  – for jeg vil da ligesom dig også hellere gå efter noget generisk, der kan passe til mange ting, og hvis Elinchrom ikke har grids til deres softbokse, så er det da et lidt kedeligt valg fra Elinchrom.

  • Allan Høgholm september 27, 2012 at 22:44 #

   Ja, det er rigtig nok. Creative Light stopper vist med at producere dem. Creative Light er vist et ProPhoto firma og salget går vist så godt, at det går ud over deres egne ProPhoto produkter. Men Goecker skulle stadig have nogle CL produkter på lager. Jeg har selv overvejet om jeg skulle have et par ekstra, gerne nogle store softboxe 🙂

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*