Lys tutorial – Josh Alexander

Jeg lovede i sidste uge, at fremvise et lysdiagram over et af billederne af Josh Alexander fra Bakken Bears. Og det vil jeg selvfølgelig holde. Jeg har valgt billedet hertil højre, da det måske er den, som er mest speciel. Men ellers er mange af billederne taget med det samme grund setup. Lysdiagrammet kan ses nederst i dette indlæg.

Ideen bag fotoshootet var at lave denne meget kantede lyslægning, som jeg syntes passer rigtig godt til sportsudøvere. Denne lyslægning er ikke så god til kvinder, det skal helst være mænd, da den er en smule maskunlin. Den fremhæver alle urenheder i ansigtet, hvilket de færreste kvinder ønsker. Jeg har derfor også været inde og rense huden en smule, for at det ikke bliver for voldsom.

I lysopstillingen har jeg brugt to Creative Light striplight på 120x30cm med grids bagved Josh. Diagrammet herunder er ikke retvisende, de burde være mere smallere. Disse striplight brugte jeg for at ligge lyset på kanten af kroppen. Derudover havde jeg endnu en lampe med stand reflektor bag Josh, til at oplyse det øverste af hans hoved, som jeg ikke kunne nå med strip lightene.

Billedet er først redigering i Lightroom, og derefter i Photoshop. I Lightroom der mere generelle redigering, som at skrue en del op for kontrasten og clarity, for at fremhæve grænserne mellem de lys og mørke. Jeg har dæmpet farverne, for at den røde farve ikke skulle være så dominerende. Efter redigering i Ligthroom har jeg åbnet billedet i Adobe Photoshop, hvor jeg har renset huden en smule. På grund af lys opstilling bliver selv de mindste buler i huden meget fremtrædende, hvilket jeg ikke har ønsket. Jeg har også fjernet et par strittende hår.

Hvis der er andre billeder, I ønsker lysdiagram for, så skriv gerne til mig eller skriv en kommentar herunder.

 

2 Comments

 1. Morten F. Stengaard juni 13, 2012 at 08:14 #

  Ja jeg elsker at bruge skygger – og dette er eet rigtigt flot billede og brug af skygger.
  Jeg har selv et bilelde fra sidste år hvor jeg havde nogenlunde samme opsætning, omend knp så meget bagfra som på dit.
  http://www.fjordstengaard.dk/2011/12/skyggesiden-er-faktisk-af-det-gode/#.T9gvPfFsIuw
  Tak fordi du deler…

  • Allan Høgholm juni 13, 2012 at 16:34 #

   Ja, skyggerne er med til at give dybde og definere billedet. Så et billedet helt uden skygger bliver lidt småkedeligt. Det er også et fedt billede du har taget der Morten. Som jeg skriver i teksten, ville jeg heller ikke have lamperne så meget bagved modellen, hvis det var en kvinde. Og det er jo også det, du har gjort i dit billede 🙂

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*