Forår i Marselisborg skoven

Forår i Marselisborg skoven

Forår i Marselisborg Skoven ser jeg altid frem til. Specielt efter en lang og kold vinter, så er der ikke noget bedre, når solen kommer mere frem og dermed varmen, planterne springer ud og der kommer mere liv i dyrene. Man kan næsten dufte forårets komme, denne friske og lidt kølig luft.

Når foråret kommer så bliver jeg også mere ivrig efter at komme i skoven og tage billeder. Specielt i det tidlige forår, hvor træerne stadig er uden blade. Det gør det nemmere at se fuglene. Jeg har flere forskellige steder omkring Aarhus, hvor jeg tager hen. Der er Egå Engsø, Årslev Engsø, Moesgård, ved Container havnen, Brabrand stien og flere andre.

Billederne som er vist nederst på siden, er fra to ture i skoven. De første billeder er fra slutningen af februar, hvor jeg ville ud og tage de sidste sen-vinter billeder. Jeg var lidt rundt omkring, men endte ude ved Moesgård, ved åen og kiggede efter vandstæren, og fandt den også. Derudover var jeg forbi nogle heste, som en jeg kender har stående derude. Den sorte af hestene har jeg tidligere brugt i et modelbillede. Til sidste måtte jeg også lige en tur forbi Universitets parken, hvor den hvidvinget måge har holdt til hen over vinteren. Der har også været en gråvinget måge, men den kunne jeg ikke spotte.

De sidste billeder, fra troldanden, er fra torsdag i påsken. De er taget med mit nye Canon 1D mk4. På denne tid af året er solen begyndt igen at stå tidligt op, og sammen med sommertiden gør det, at man skal tidlig op, for at være ude før solen står op. Jeg stod allerede op kl. 6.15, og så nåede jeg alligevel ikke ud før efter solen var stået op. Det gjorde nu ikke så meget, da jeg tog ud til en skovsø i begyndelsen af Marselisborg skoven, hvor fuglene ikke var så bange for mennesker, og lyset var stadig okay, da nogle træer skyggede lidt. Tæt på skovsøen var flere andre af skovens fugle, såsom spætmejsen, rødhalsen og en solsort.

4 Comments

 1. Tina Sørensen april 9, 2012 at 17:47 #

  flotte billeder Allan – endnu engang

  • Allan Høgholm april 9, 2012 at 19:20 #

   Mange tak Tina, det er jo også lidt en bevis på, at man ikke behøver tage så langt væk, for at tage gode billeder. Men man skal helst tidligt op 🙂

 2. Henrik Sørensen april 9, 2012 at 19:34 #

  Super flotte billeder Allan – jeg har også selv et par gange stået tidligt op for at fotografere i og ved Marselisborgskopven – for denne årstid er bare den bedste – alting spirer og lyset er fantastisk 🙂

  • Allan Høgholm april 10, 2012 at 17:26 #

   Mange tak Henrik. Bestemt dette er den bedste tid, så udfordringen er blot at komme tidligt ud af døren, når der er mange andre ting, man også gerne vil være med til 🙂

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*