Babysælsafari til Helgoland i Tyskland


Fototur med Ib Trebbien til Helgoland, Tyskland, 2014

I første weekend af 2013 var jeg afsted på min tredje tur til Helgoland udfor den Tyske vestkyst. Og hvorfor tager man så til den samme lille ø tre gange. Sidst var jeg var afsted var i 2010, og siden har jeg fået bedre fotoudstyr, og lært en masse nyt om fotografering. Men ellers er det også bare hyggeligt at mødes med andre fotografer, og bruge nogle dage på at ligge på strand og tage billeder.

Først lidt historie om Helgoland. Øen ligger 70km fra Tysklands vestkyst, den er 1,7 kvadrat kilometer, og har ca. 1600 indbyggere. Øen har været dansk i flere omgange, senest i 1807 hvor øen blev overdraget til briterne. Helgoland består idag af to øer, Helgoland og Düne. Helgoland er hovedøen med al beboelsen, og den stejle klippevæg. Düne er en sandø, hvor lufthavnen ligger, og nogle enkelt sommerhytter. Dette er også øen hvor sælerne holder til. Øerne var tidligere forbundet, men i 1720 blev landstykket mellem øerne skyllet væk under en stormflod.

Fototur med Ib Trebbien til Düne, 2014Vi fløj som de tidligere gange fra den lille lufthavn i Büsum med et 10 personers fly. Flyveturen tager omkring 20 minutter, og 15 minutter efter ankomsten til lufthavnen i Düne, så ligger vi allerede på stranden, ligesom på billedet hertil højre. Og det er faktisk sådan jeg ligger det meste af tiden. Grunden til at jeg ofte ligger ned på stranden er, at dyrene slapper mere af, fremfor hvis jeg står op. Måske fordi man ligner mere en sæl på stranden.

Fototur med Ib Trebbien til Düne, 2014

Turen var arrangeret af Ib Trebbien, som havde udbudt tre forskellige ture. Mulighederne var ingen overnatning, en overnatning og to overnatninger. Jeg havde valgt turen med to overnatning, for at være sikker på at have en dag med godt vejr. Vejrudsigten op til turen var overskyet, småregn og en lille smule sol. Heldigvis blevet vejret meget anderledes. Det var en lille smule overskyet fra morgenen af, men det forsvandt indenfor et par timer og resten af dagene havde vi flot solskin.

På mine tidligere ture har jeg mest set små søde sælunger og fugle på stranden. Det har jeg også på denne tur. Men jeg så også to døde sælunger som lagde på stranden. De var døde pga. sygdom natten over. På et tidspunkt var en måge ved at spise af den ene gennem øjet. Som man siger, den enes død, den andens brød eller kød om man vil.

Fototur med Ib Trebbien til Helgoland, Tyskland, 2014Af udstyr havde jeg medbragt to kameraer 5D mk3 og 1DX, og følgende objektiver, 500mm, 70-200mm, 16-35mm og 100mm makro. Jeg arbejdede på at få min 300mm med også, men jeg endte med at droppe den, da det ikke ordentlig kunne være i rygsækken. Jeg havde medbragt min Ground pod til at bruge sammen med min 500mm, og det blev ligeså godt som jeg havde håbet på.

Se billederne i galleriet herunder

 


5 svar til “Babysælsafari til Helgoland i Tyskland”

    • Mange tak Jesper, jeg kan godt anbefale at tage derned. Øerne er dog ikke så store, så man får hurtigt set det hele, men så er der jo tid til fordybdelse 🙂

    • Jeg mener jeg betalt omkring 3500kr inkl. moms for fly frem og tilbage, og 2 overnatning på Helgoland.

      Jeg købte igennem Ib Trebbien, som næsten er ved at have en fast tur derover i starten af januar måned. Sidst kunne man også vælge 1 overnatning til en lavere pris, eller slet ingen overnatning. Uden overnatning, så har man ikke mange timer på Helgoland 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.