Året der gik for Aarhus fotograf 2011

Så lakker året 2011 mod enden for denne Aarhus fotograf. Jeg vil ligesom sidste år lave et tilbageblik på året der gik. Der er nemlig sket en del igennem det sidste år blandt andet rejser til Afrika og Indien, indkøb af nyt udstyr og flere udfordringer med fotografering.

Hjemmesiden

Sidste år havde jeg godt nok ingen planer om en helt ny hjemmeside. Men jeg begyndt i foråret at gå med overvejelser om ændringer på min hjemmeside. Jeg ville gerne at min hjemmeside mere skulle fremvise mine bedste billeder, fremfor blot en blog. Jeg endte dog med at skulle lave ændringerne før jeg anede, da min hjemmeside blev hacket i oktober, så jeg måtte starte forfra. Denne nye side er lige blevet offentliggjort igår, så den har ikke kørt så længe. Men jeg er tilfreds med det jeg har kørende pt. men der vil kunne komme ændringer i fremtiden. Den gamle side vil være kørende i et stykke tid endnu, for at få gamle brugere flyttet over på den nye side.

Studie og model fotografering

Forventningen sidst år var at jeg skulle bruge mit studie udstyr noget mere. Det er blevet brugt mere, men ikke helt så meget, som jeg gerne ville. Det er også lidt en ulempe, at jeg skal pakke ud og pakke ned hver gange, istedet for at det står klar hele tiden. Studieudstyret er blevet brugt til en god håndfuld børne- og familie billeder, derudover også en basketball charity billede for Bakken Bears.

På det seneste har jeg taget lidt model billeder for model bureauet Etoile Models eller for modeller som gerne ville have nogle nye billeder. Det er spændende at tage model billeder, men det kræver også en del, hvis billederne skal skille sig ud fra mængden.

For det kommende år kunne jeg godt tænke mig, at jeg kunne finde en løsning på at have et fast studie, som ikke koster for meget. Så studieudstyret kan være stillet op hele tiden. Hvis det koster noget, så vil jeg også skulle fokusere noget mere på studie fotografering, så det bliver brugt.

Børn og familie

Jeg har haft en god håndfuld børne og familie fotograferinger i det forgangne år, og jeg bliver mere og mere glad for at tage den slags billeder. Specielt de helt små babyer, selvom det er en udfordring er få dem til at reagere. Jeg håber på at få flere baby- og børnefotografering, og jeg kunne godt tænke mig, at bevæge mig i retningen af at tage billeder i stil med Anne Geddes.

Sport

Jeg fik lavet en ny aftale med Bakken Bears om fotografering til deres kampe, jeg håber på endnu en aftale efter denne sæson. Det blev et interessant halvår for Bakken Bears, hvor de kort efter nytår vandt Pokaltitlen i Horsens og i sidste kamp i sæsonen vandt de Danmarks mesterskabet. Og jeg var med under begge kampe, og fik billeder af de glade spillere. Senest tog jeg et hold billede før sidste kamp, det skal bruges fremover. Det billede kan ses hertil højere.

Jeg har også været afsted for Danmarks Motor Union et par gange, blandt andet til indendørs speedway i Jyske Bank Boxen i Herning. Senere på året fotograferede jeg til Classic Race Aarhus, som blev kørt for anden gang i centrum af Aarhus. Jeg håber at være med igen til foråret, når det forhåbentlig køres igen. En enkelt tur på Jyllands Ringen til Road Racing festival, er det også blevet til. Senest var jeg til Danish Bike Award. I det nye år har jeg en forventning, om at komme til flere DMU løb. Jeg har nemlig få lov til at låne mine forældres bil for en periode og muligvis købe den senere, hvis jeg kan få det til at fungere med en bilen. Det vil gøre det nemmere for mig, at komme ud til banerne, som sjældent ligger i nærheden af offentlig transport.

Et par fodboldkampe er det også blevet til, når tiden har tilladt det. Et par gange til Aarhus Fremad, og en enkelt gang til AGF i sommers, inden de skulle spille i superligaen igen.

Koncerter

Der er ikke sket så meget nyt indenfor koncert fotografering det seneste år. En jazzkoncert med Jazzkamikaze i maj og seneste Le Freak er det blevet til. Ligesom tidligere år har jeg været på Skanderborg Festivalen, Spot Festivalen og Grøn Koncert. Jeg har slet ikke været i Tivoli Friheden. Jeg har dog et håb om, at få adgang til et par nye steder den kommende sommer. Billedet hertil højre er fra Spot Festivalen, hvor vi fulgte et par unge piger og hørte om deres oplevelser. Den ene aften skulle der tages et billede af dem, og jeg besluttede mig hurtigt for, at det lysende Spot skilt i baggrunden skulle med. Pigerne er oplyst af en speedlight, som jeg holder i hånden.

Rejser

Det blev til to rejser i løbet af året. I marts måned var jeg 10 dage i Indien for at besøge nogle venner. Størstedelen af turen var jeg i Delhi, men det blev også til et par ture til Varanasi og Taj Mahal. Specielt Varanasi var en stor oplevelse, hvor jeg gerne vil hen igen. Selvom jeg ikke havde planlagt nogen ture for at se dyr, så fik jeg alligevel taget nogle dyr billeder.

I sommers var jeg 15 dage på safari til Kruger National Parken i Sydafrika. En rejse som denne er nok en drøm for de fleste natur fotograf, og det var også en fantastisk tur, som jeg gerne gentager senere. Jeg har allerede endnu en rejse til Afrika i tankerne om ca. et år. Turen blev delt op i to dele, første del her og anden del her.

Natur og dyr

Udover mine rejser til Afrika og Indien, er det ikke blevet til så meget natur fotografering. Et par ture til Værnenge med en anden fotograf, og en tur til Skandinavisk Dyrepark med overnatning med fotoklubben, blev det til. Med en bil kommer jeg forhåbentlig mere rundt, så jeg slipper for at køre rundt med 12kg fotoudstyr på cyklen.

Workshops

Jeg har ikke tidligere afholdt workshops, da jeg aldrig har været personen, som har stillet sig op foran andre mennesker. Men der er nogle områder indenfor fotografering, hvor jeg syntes jeg ved nok om det, til at afholde undervisning for andre. Jeg fik mulighed for at afholde Lightroom undervisning i fotoklubben, og hvad jeg forstod på folk, så lærte de allesammen noget. Så det bliver forhåbentlig ikke sidste gang. Andre områder jeg kunne finde på at afholde workshops, var studie, sport og natur fotografering.

Selskabet og økonomien

Efter oprettelsen af denne nye hjemmeside, besluttede jeg også at omdøbe selskabet fra Photosale til Allan Høgholm Photography, så det samme navn går igen hele vejen rundt. Så må jeg ændre mit visitkort, når jeg har opbrugt de nuværende. Økonomisk har det været et rigtig godt år. Jeg har fordoblet min omsætning siden sidste år. Det vil jeg nok ikke kun gøre til næste år, men en fremgang på 30-40 procent, vil jeg være yderst tilfreds med.

Nyt udstyr

Efter at jeg solgte mit ekstra kamera en Canon 40D sidste sommer, så har jeg kun haft et kamera siden. Derfor skulle jeg have et ekstra kamera inden sommerens koncerter og min tur til Afrika. Jeg valgte at købe en Canon 5D mk2, til at supplere min Canon 7D. Jeg er dog endt med at bruge 5D’eren mere end 7D’eren. Læs i indlægget her, hvorfor.

I sommers købte jeg også et Elinchrom Quadra kit. 400 watt mobile flashlampe med et batteri på 1,5kg, som kan holde til en del udladninger på fuld styrke, før de løber tør. Kittet at brugt til et bryllup i november. Det er væsentlig hurtigere at pakke ud, end at skulle finde små speedlites frem. Med Elinchrom Skyports kan jeg endda ændre på flash udladning på afstand.

Det sidste større udstyr, som jeg har købt i det forgangne år, er en bærbar. En Lenovo W520, den skal bruges når jeg er ude på opgave, så jeg kan aflevere billederne hurtigt. Jeg har haft den med til alle Bakken Bears kampe siden, og derved har jeg afleveret mine billeder, inden jeg forlader hallen. Jeg har endda lagt 5-10 billeder op i pausen.

Det kommende år

Jeg har store forventninger til det kommende år. Hertil jul har jeg fået rådighed over en bil, så jeg nemmere kan komme rundt i landet. Forhåbentlig vil det gøre det nemmere for mig at løse opgaver ved kommende kunder. En bil er nok også en af de ting, som skal til, for at give mig de muligheder, som jeg gerne vil have, specielt indenfor natur fotografering

Jeg har endnu ikke planlagt nogle fotorejser, måske bliver det kun til nogle småture. Men jeg har da et par rejser i overvejelserne.

Når det kommer til mit firma, så skal jeg nok til at fokusere lidt mere på marketing, så mit selskab bliver lidt mere kendt, og jeg forhåbentlig får en mere fast strøm af opgaver.

Godt nytår allesammen

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*